x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Slujbe in Qatar si in Germania

Slujbe in Qatar si in Germania

01 Feb 2005   •   00:00

LOCURI DE MUNCA
Ospatarii, bucatarii si receptionerii care vor sa munceasca in Germania pot participa la preselectia organizata de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca la Sibiu. Alta preselectie pentru joburi in strainatate va avea loc la Bucuresti.

Receptioneri in Germania

CRISTIAN PETRU

ALEGERE. Ospatarii calificati pot pleca la munca in Germania
Cunoscatorii de limba germana care vor sa munceasca in strainatate pot participa la preselectia organizata astazi, maine si vineri de catre Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca in Sibiu, la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) din Strada Morilor, numarul 51A. Pot participa la preselectie persoanele care au minimum doi ani experienta in meseriile de ospatari (varsta maxima 40 de ani, cunostinte bune de specialitate), bucatari (40 de ani), receptioneri (40 ani, cunostinte foarte bune de limba germana si engleza, dar si operare calculator) si economisti si ospatari/bucatari care au activat in fast-food-uri (varsta maxima 40 de ani). La preselectie pot participa numai persoanele cunoscatoare de limba germana nivel bun si foarte bun (ele urmand a fi testate in aceasta privinta). Inscrierea in banca de date a OMFM se adreseaza acelor solicitanti care indeplinesc conditiile impuse de angajatorii straini prin ofertele de munca transmise. Depunerea dosarului constituie primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.

ACTE. Dosarul pentru participarea la preselectie trebuie sa contina copii dupa B.I., pasaport, certificat de absolvire sau calificare, cartea de munca, fisa personala, CV in limba romana (tipizate OMFM), adeverinta de la medicul de familie, care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos, cazierul judiciar in original, care sa ateste ca nu are antecedente penale, doua fotografii tip pasaport si de o declaratie pe proprie raspundere legalizata notarial, din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate. Persoanele care opteaza pentru un loc de munca in agricultura trebuie sa prezinte un document care sa ateste experienta in acest domeniu si separat traducerea acesteia in limba germana, efectuata de un traducator autorizat.

BUCURESTI SI SIBIU
Cei care vor sa lucreze in Qatar pot participa la preselectia organizata de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca in Bucuresti, Strada Walter Maracineanu, numerele 1-3, de astazi pana vineri, pentru analist supreveghetor, maistru de analizori de procese, maistru de sisteme de foc si gaz, tehnician analist, tehnician de gaz si foc si tehnician de masuratori. Cunoscatorii de limba germana, nivel bun si foarte bun, pot participa de astazi pana vineri, la preselectia organizata de OMFM in Sibiu, la sediul AJOFM pentru slujbe in Germania. Se pot prezenta cei calificati in meseriile de asistenti medicali, vanzatori pentru produse alimentare, agricultori si gradinari. Cei care vor sa beneficieze de un contract de munca sezoniera trebuie sa aiba experienta in domeniile agricol si hotelier.
×
Subiecte în articol: cariera munca