x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Slujbe in strainatate

Slujbe in strainatate

22 Feb 2005   •   00:00

LOCURI DE MUNCA
Mecanicii si soferii cu experienta pot pleca la munca in strainatate. Astazi, maine si vineri, Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza preselectie pentru persoanele calificate.
CRISTIAN PETRU

BUCURESTI. Preselectia va avea loc la sediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, Strada Walter Maracineanu 1-3
Persoanele care vor sa munceasca in strainatate pot participa la preselectia organizata astazi, maine si vineri in Bucuresti, Strada Walter Maracineanu numerele 1-3, de catre Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca. La inscrierea in banca de date se pot prezenta persoanele calificate in meseriile de mecanic ajustor de mecanisme (varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, minimum trei ani experienta dovedita prin cartea de munca in reparatii mecanisme de Automatica, Agricole si/sau lucrari publice, cu motoare diesel si gazolina; carnet de conducere tip B; interpretare scheme hidraulice, electronice sau pneumatice; cunostinte de electrica si sudura), mecanic reparator de utilaje (varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, minimum cinci ani experienta dovedita prin cartea de munca in intretinerea si repararea utilajelor pentru constructii; cunostinte de hidraulica, pneumatica si electrica, permis de conducere tip B) si sofer utilaj greu (varsta 25-35 ani, minimum patru ani experienta dovedita prin cartea de munca pe retroexcavatoare, excavatoare; carnet de conducere tip B). De asemenea, se pot prezenta la preselectie cei calificati in meseria de mecanic ajustant pentru vehicule cu motor (varsta 20-40 ani, minimum cinci ani experienta dovedita prin cartea de munca in repararea electromecanica si hidraulica a ascensoarelor-platforme si/sau a macaralelor, carucioarelor de manipulare etc.; cunostinte excelente de mecanica si electricitate a motoarelor diesel; permis de conducere tip B).

CONDITII. Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca nu percepe nici un fel de taxe sau comisioane. Persoanele care vor prezenta documente falsificate, fie prin stergerea sau adaugarea in mod intentionat a unor date din cuprinsul inscrisului, fie prin contrafacerea intregului inscris, la inregistrarea dosarului personal in banca de date a OMFM in scopul obtinerii dreptului de a beneficia de un contract de munca in strainatate, vor fi denuntate de indata organelor abilitate pentru cercetarea penala si pedepsirea faptelor comise. Depunerea dosarului constituie primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.

ACTE
Dosarul pentru inscrierea in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca trebuie sa contina urmatoarele documente:
  • Copie B.I.
  • Copie pasaport cu valabilitate de minimum un an
  • Fisa personala (tipizat OMFM)
  • C.V. in limba romana (tipizat OMFM)
  • Copie legalizata a certificatului de absolvire si/sau calificare
  • Copie legalizata a cartii de munca (toate paginile scrise)
  • Adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos
  • Cazierul judiciar in original care sa ateste ca nu are antecedente penale (termen de valabilitate o luna)
  • Declaratie pe proprie raspundere legalizata notarial din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate
  • Doua fotografii tip pasaport.
  • PRESELECTIE LA SIBIU
    Cei care stiu nemteste si vor sa lucreze in Germania pot participa la preselectia organizata incepand de lunea viitoare si pana joi (28.02-3.03) in Sibiu de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca. Inscrierea in baza de date pentru contractele de 18 luni va avea loc la sediul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, din Strada Morilor numarul 51A. Toti solicitantii de slujbe trebuie sa aiba varsta de maximum 40 ani si experienta de minimum doi ani in meseriile de ospatari, bucatari, receptioneri, economisti si ospatari-bucatari care au activat in fast- food-uri. Mai multe informatii despre aceasta preselectie puteti gasi accesand adresa de Internet www.omfm.ro.
    ×