x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ţepe în străinătate

Ţepe în străinătate

11 Mar 2010   •   00:00

Doi buzoieni, un bărbat şi o femeie, au făcut foarte uşor rost de 20.000 de euro, păcălind 68 de oameni disperaţi care-şi căutau de lucru în străinătate. Cei doi au fost reţinuţi de poliţişti pentru înşelăciune.

Cei doi le promiteau victimelor că le vor găsi locuri de muncă în Marea Britanie, serviciu pentru care percepeau o taxă de 300 de euro. Bărbatul în vârstă de 32 de ani şi femeia de 43 de ani au contactat, din septembrie 2009 până în februarie 2010, 68 de persoane din judeţul Buzău prin intermediul unor anunţuri sau al unor site-uri şi le-ar fi promis că îi pot consilia şi ajuta să obţină locuri de muncă în Marea Britanie. Au încasat astfel aproximativ 20.000 de euro, fără a emite chitanţe fiscale, fără a avea autorizaţie pentru astfel de activităţi şi fără a se ţine de promisiune.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Infractorii au fost depistaţi în urma unor controale desfăşurate de poliţişti în Buzău şi în localităţile Blăjani şi Zărneşti, miercuri, pe linia combaterii înşelăciunilor şi a furturilor. La acţiune au participat ofiţeri din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale, de Investigare a Fraudelor, Rutier, Ordine Publică, Intervenţie Rapidă, Biroului de Poliţie Rurală Buzău, precum şi din cadrul posturilor de poliţie Zărneşti, Poşta Câlnău şi Blăjani.

×
Subiecte în articol: munca