x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vești bune pentru unii angajați de la 1 ianuarie 2024: ”Vor primi 50% din creșterea salarială pe noua grilă”

Vești bune pentru unii angajați de la 1 ianuarie 2024: ”Vor primi 50% din creșterea salarială pe noua grilă”

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   14:00
Vești bune pentru unii angajați de la 1 ianuarie 2024: ”Vor primi 50% din creșterea salarială pe noua grilă”

Salariul minim pe economie a crescut de la 1 octombrie 2023 dar situația este incertă privind o nouă majorare de la 1 ianuarie 2024. Însă o anumită categorie de angajați vor câștiga mai mult de la începutul anului viitor.

Veniturile profesorilor se vor majora cu ”50% din creșterea salarială pe noua grilă”.

Ministrul Educației, Ligia Deca a anunțat că va face tot posibilul ca salariile acestora să fie mai mari, așa cum a promis Coaliția de guvernare. 

„Există un act normativ în vigoare care spune că, de la 1 ianuarie, profesorii vor primi 50% din creșterea salarială pe noua grilă. Este și un angajament politic al Coaliției, iar eu voi face tot ceea ce ține de mine pentru că acest angajament să se respecte. Au reînceput discuțiile cu privire la grila de salarizare, au existat discuții tehnice între reprezentanții profesorilor și Ministerul Muncii și acum se va trece la găsirea unei soluții legale, pentru că, până la urmă, pentru a putea da această creștere, trebuie să existe o nouă grilă de salarizare pentru sectorul Educație”, a declarat Ligia Deca potrivit Euronews.

„Eu cred că o promisiune odată făcută, trebuie respectată sau măcar, dacă există dificultăți, trebuie demarate discuțiile pentru a vedea care ar fi un nou interval de timp. Chiar dacă noua lege a salarizării, să zicem că nu este gata până la 1 ianuarie, deși eu cred în continuare că trebuie să avem un astfel de act normativ, trebuie să găsim o soluție chiar și pe actuala legislație pentru ca profesorii să primească ceea ce li s-a promis”, a spus Ministrul Educației. 

„Grila se face la Ministerul Muncii. Ministerul Muncii este cel care inițiază modificări pe legea salarizării publice, pe legea salarizării unitare, iar inclusiv Ordonanța de Urgență, care a dat măririle post-protestul din vară, a fost inițiată de către Ministerul Muncii. Sigur, cu avizele de la toate ministerele…”, a precizat Ligia Deca. 

×
Subiecte în articol: profesori salarii venituri cresteri