x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piraeus şi Carpatica ajung la americanii de la JC Flowers

Piraeus şi Carpatica ajung la americanii de la JC Flowers

de Daniela Ivan    |    20 Noi 2015   •   16:38

Tranzacţia privind vânzarea Piraeus Bank şi a băncii Carpatica către americanii de la JC Flowers va fi realitată marţă sau miercuri, a anunţat Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR.

„Pe Carpatica s-a bătut palma deja. Ca să ajungă la o masă critică, ca să aducă profit, cumpărătorul mai avea nevoie de o bancă. Avea nevoie de o bancă care are portofoliu de credite care să-i asigure venituri. Ulterior achiziţiei, cumpărătorul intenţionează să le fuzioneze”, a precizat Cinteză.

Acesta a spus că dacă americanii eşuează în cumpărarea Piraeus, atunci vor renunţa şi la Carpatica. Tranzacţia este condiţionată de succesul băncii-mamă, Piraeus Group, de a atrage capitalul privat necesar pentru capitalizare de pe pieţele internaţionale, ceea ce este foarte probabil.

“Se pare că problema atragerii de capital este rezolvată în mare parte, cu excepţia unei sume de doar 100 de milioane de euro, din cele 1,34 miliarde euro ce trebuie să le atragă banca de la investitorii privaţi. De aceea, cred că deal-ul privind vânzarea Piraeus Bank România va fi anuntatat săptămâna viitoare”, a spus Cinteză, in cadrul seminarului EU-Cofile de la Sinaia. (Daniela Ivan)

×