x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Rotaract Sparks – Prima ediţie a conferinţei dedicată antreprenoriatului social

Rotaract Sparks – Prima ediţie a conferinţei dedicată antreprenoriatului social

07 Dec 2011   •   11:14

Vineri, 9 decembrie intre orele 10:00 si 18:30, la Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti va avea loc prima editie Rotaract Sparks, conferinta dedicata antreprenoriatului social. Initiatorul si organizatorul acestui eveniment este Clubul Rotaract Triumph din Bucuresti.

Conferinta se adreseaza atat publicului larg, pentru a il familiariza cu principiile antreprenoriatului social, cu impact pozitiv asupra comunitatii, cat si tinerilor cu viziune antreprenoriala.

Participantii sunt incurajati sa descopere si sa implementeze noi modele de business, sustenabile, cu beneficii pentru toti stakeholder-ii implicati si orientate pe termen lung catre dezvoltarea societatii si cresterea bunastarii comunitatii in care traiesc.

Evenimentul prezinta doua componente majore:

· In prima parte a zilei, invitati speciali atat din tari cat si din strainatate (teoreticieni dar si practicieni) vor prezenta publicului prezent principiile de baza ale antreprenoriatului social, precum si modele de succes si exemple de buna practica in domeniul afacerilor sociale. Speakerii din strainatate aduc un element de noutate, aflandu-se pentru prima oara in Romania si prezentandu-si afacerea sociala dezvoltata la nivel international.

· A doua parte a zilei este gandita ca un exercitiu practic si va consta in patru workshop-uri functionand pe principiul de "crowd-source consulting" - patru tineri selectati in prealabil, cu idei de afaceri sociale, isi vor prezenta ideea si planul lor de afaceri unui public de specialisti, care le vor oferi astfel feedback si consultanta gratuita pentru imbunatatirea planului lor de afaceri.

Printre speaker-ii care se numera:

· Julie Caulier-Grice, programme manager pentru Dialogue Cafe network - o afacere sociala care se bucura de sustinerea ONU prin programul Aliantei Civilizatiilor.

· Olivier Vanden Eynde, fondatorul Close the Gap, o afacere sociala deja implantata in mai multe regiuni de pe Glob, avand sustinerea UNICEF dar si a unor parteneri de prestigiu din zona de business (KLM, Deloitte, etc.).

Istvan Mar – Coordonator de Proiect la Civitas / Fructul Secuiesc

Iulian Ifrim – Coordonator de Proiect, Viitor Plus / Atelierul de Panza

Wajiha Haris – Presedinte Fundatia Scheherazade

Magor Csibi – Country Manager WWF Romania; Danube Carpathian Programme Romania (TBC)

Clubul Rotaract Triumph Bucuresti vizeaza sa transforme acest eveniment intr-o traditie, care sa faciliteze atat schimbul de know-how inter-generational cat si orientarea tinerilor catre noile modele sustenabile de dezvoltare si antreprenoriat ale secolului XXI.

Programul detaliat, lista si prezentarea speakerilor pot fi gasite la http://rotaract-triumph.org/noutati/ sau pe Facebook la http://www.facebook.com/events/160314240734017/

Daca aveti o idee de afacere sociala pe care ati dori sa o prezentati intr-un crowd-sourced consulting workshop, trimiteti un e-mail la adresa: stefan.preoteasa@rotaract.​ro Locurile sunt limitate, pentru inscrieri va rugam sa completati urmatorul formular si in cel mai scurt timp veti primi confirmarea de inscriere: http://bit.ly/s87dWG

Parteneri principali ai primei editii Rotaract Sparks sunt: Biblioteca Centrala Universitara, Rotary Club Triumph, Keemark Travel, Ibis Palatul Parlamentului, Pepsi, Vascar, Turism Euro Club.

Parteneri promovare si media: Intact Media Group, Fundatia Mereu Aproape, Junior Chamber International, Radio Romania Actualitati, Business Review si Business24.ro si Ghimpele. Identitate vizuala: SmartBranding. Branding: Graphis122.

Despre Rotaract Club Triumph Bucuresti

Inca din momentul infintarii sale de catre Rotary Club Triumph Bucuresti, in toamna anului 2009, Clubul Rotaract Triumph Bucuresti s-a implicat activ in societatea civila, punand bazele unor proiecte umanitare si culturale (“Si ei au dreptul la Craciun', “Sustine si promoveaza talentul', proiectul international “Rotaract Library', educatie prin arta printr-un spectacol de teatru adus centrului de copii “Sf. Maria' din Bucuresti, etc.).

Rotaract este un program care a fost infiintat de Rotary International in anul 1968, pentru tineri cu varste intre 18 si 30 de ani. Cluburile Rotaract au ca arie de actiune comunitatile in care se afla. Orice club Rotaract este infiintat de un club Rotary local. Asta ii face adevarati "parteneri in serviciu" si membri cheie in familia Rotary.

×
Subiecte în articol: mass-media