x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Schimbări IMPORTANTE la Rompetrol. Cine va fi noul proprietar al companiei

Schimbări IMPORTANTE la Rompetrol. Cine va fi noul proprietar al companiei

17 Dec 2021   •   09:43
Schimbări IMPORTANTE la Rompetrol. Cine va fi noul proprietar al companiei

Compania Rompetrol va fi achiziționată de Chimcomplex Borzeşti, care va face o ofertă la începutul anului viitor, arată un raport al cumpărătorului transmis BVB.

"Consecventă cu strategiile sale în ceea ce priveşte dezvoltarea şi operaţionalizarea Diviziei Verzi, compania anunţă că Alianţa Europeană pentru Hidrogen Curat a selectat trei proiecte depuse de Chimcomplex SA Borzeşti spre a trece în etapele următoare. Aceste proiecte, codificate sub denumirea GreenComplex, vizează producţia de hidrogen, hidrogenul ca materie primă pentru industria chimică şi hidrogen pentru energie termică. Toate aceste proiecte răspund strategiei avute în vedere la nivelul industriei europene de valorificarea pe scară largă a hidrogenului în Europa. În ceea ce priveşte Divizia de Chimie şi de integrare petrochimică, compania anunţă finalizarea unor studii preliminare şi includerea oportunităţii dezvoltării unor parteneriate şi a achiziţiei Rompetrol (KMG International) în strategia de dezvoltare a societăţii, urmărindu-se formularea unei oferte în acest sens la începutul anului 2022", se arată în document.

Totoată, compania va lansa o emisiune de obligațiuni în prima parte din 2022 și atragerea de parteneri de equity. A fost, de asemenea, finalizat procesul de selecţie a consultantului financiar internaţional care va asista societatea în acest demers, respectiv Rothschild & Cie.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este o companie strategică, cel mai mare combinat de produse chimice cu două platforme industriale, la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea.
În anul 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, iar în primele 9 luni din 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1,7 miliarde lei.

Chimcomplex a achiziţionat Oltchim, în urmă cu trei ani și este cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO a BVB. 

×
Subiecte în articol: rompetrol chimcomplex