x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Ţigani de America. Ralph Macho: de la Karate Kid, la imperiul magazinelor de ghicit

Ţigani de America. Ralph Macho: de la Karate Kid, la imperiul magazinelor de ghicit

08 Noi 2012   •   10:26
 Ţigani de America. Ralph Macho: de la Karate Kid, la imperiul magazinelor de ghicit
Ţigani de America”/Documentar/National Geographic/Premieră: marţi, 13 noiembrie 21:00
Dacă îţi imaginai că ţiganii ştiu numai să ghicească viitorul, înseamnă că nu-i ştii prea bine. Cunoaşte familia Johns: cinci fraţi, printre care un vânjos om de afaceri de vârstă mijlocie, cu vise mari, şi un frate mai tânăr temperamental, toţi muncind pentru a duce mai departe moştenirea tatălui lor; un cap de familie suferind; o matroană care ghiceşte viitorul; o adolescentă care visează să devină actriţă; un adolescent a cărui iubită face parte din familia rivală; şi un tânăr care nu prea pare pregătit să preia afacerea familiei.

Familia Johns este una dintre cele mai importante familii de ţigani din Manhattan. În noul serial din nouă părţi, "Ţigani de America”, oferit de producătorul executiv Ralph Macchio (da, îl cunoaşteţi, este puştiul din Karate Kid), camerele de filmare prezintă eforturile acestei familii de a-şi menţine poziţia în comunitate şi de a-şi extinde imperiul de magazine de ghicit în ciuda conflictelor şi dramelor permanente din familie.

VIP. Ralph Macchio este un actor italiano-american (şi un pic grec), cel mai bine cunoscut în rolurile Daniel LaRusso din seria ”Karate Kid” sau Billy Gambini din ”My Cousin Vinny”. Recent, el a concurat în sezonul al 12-lea al emisiunii ”Dancing with the Stars” şi a fost numit unul dintre cei mai sexy bărbaţi în viaţă de revista People în 2011. Dar Macchio lucrează şi în spatele camerei şi este producător executiv al serialului…

● Cum ai ajuns să te implici în proiectul ”Ţigani de America”? Explică-ne rolul tău şi cum au evoluat lucrurile până acum.
● Acum câţiva ani, fiul unui prieten de-al meu lucra la un proiect pentru facultatea de studii cinematografice. Mi-a arătat o parte din înregistrările brute şi imediat am considerat conceptul şi personajele fascinante. Era ceva ce nu mai văzusem înainte sau nu mă gândisem vreodată că mai există. Am crezut foarte mult în potenţialul acestui proiect şi am vrut să fac povestea cunoscută.

● Cum ai descrie ”Ţigani de America”?
● "Ţigani de America” este un serial documentar care prezintă una dintre cele mai importante familii ţigăneşti din New York, familia Johns. Ei au propriile lor tradiţii şi legi, deosebite de orice am întâlnit până acum. Această subcultură neexplorată care există chiar lângă noi va fi expusă camerelor pentru prima oară şi vom vedea o familie care se străduie să-şi menţină tradiţiile Romani în vreme ce ţintesc către visul american al generaţiei de azi. Au o dinamică familială pasională, cu tipuri de personaje în genul celor din Naşul sau Clanul Soprano.

● Ce vor fi oamenii surprinşi să înveţe despre ”Ţigani de America”?
● Oamenii vor fi surprinşi să vadă cât de mult se pot identifica cu cei din familia Johns. Cum, în ciuda faptului că stilul lor de viaţă şi obiceiurile diferă de ”normă”, această familie se confruntă cu mare parte din aceleaşi conflicte şi dileme pe care noi toţi le avem. Pun multă patimă în credinţele lor, dar şi multă afecţiune unul pentru celălalt. Au un respect deosebit pentru familie, ceea ce contrazice multe dintre stereotipurile despre ţigani.

● Care crezi că va fi reacţia faţă de acest serial?
● Reacţia faţă de serial va fi una de fascinaţie şi entuziasm. Personajele sunt interesante şi colorate. Chiar şi atunci când suntem uluiţi de alegerile lor neobişnuite, nu putem decât să fim captivaţi de poveştile lor.

● Eşti un italiano-american. Observi vreo similaritate între cultura ta şi cultura Romani sau ţigănească?
● De fapt, îmi curge un pic de sânge grecesc în vene (tatăl meu este pe jumătate grec), iar familia Johns este greacă. Aş spune că sunt obişnuit cu personalităţile hotărâte, pasionale. Familia se află pe primul loc, iar importanţa păstrării şi continuării tradiţiilor este un lucru asemănător între culturile noastre.

×
Subiecte în articol: Ralph Macho National Geographic