x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Unilever a cumparat Betty Ice, liderul pieţei din România

Unilever a cumparat Betty Ice, liderul pieţei din România

31 Ian 2018   •   18:07

Grupul anglo-olandez Unilever a achiziţionat Betty Ice, cel mai mare producător de îngheţată din România, iar astfel gigantul din domeniul bunurilor de larg consum îşi extinde afacerea cu îngheţată, unde este lider pe plan global.

 

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii. Această operaţiune este cea mai recentă dintr-o serie de tranzacţii din domeniul producerii îngheţatei, care includ achiziţionarea Talenti Gelato în 2014 şi a Grom în 2015.

Unilever, producătorul îngheţatei Wall şi Ben Jerry, a anunţat că afacerea sa cu îngheţată din SUA a fost afectată anul trecut de start-up-ul Halo Top, care şi-a majorat cota de piaţă pe segmentul ofertelor cu calorii reduse.

În decembrie, firma americană de private equity KKR & Co a achiziţionat divizia de margarină şi produse tartinabile a grupului anglo-olandez Unilever cu suma de 8,1 miliarde de dolari (6,83 miliarde de euro). A fost cea mai mare preluare realizată cu capital împrumutat (leveraged buyout) anunţată anul trecut în Europa.

Tranzacţia face parte din planul directorului general Paul Polman de a se concentra pe brandurile mai mici, dar în creştere rapidă, cum ar fi ceaiul Pukka Herbs şi condimentele Sir Kensington.

Unilever (producătorul săpunurilor Dove, al ceaiurilor Lipton şi îngheţatei Magnum) este prezent în peste 100 de ţări, are 163.000 de angajaţi, iar pe piaţa românească activează din anul 1995.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova. AGERPRES

×