x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Edi Petroşel

Astăzi e ziua ta: Edi Petroşel

01 Dec 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Edi Petroşel

Muzica este motivul care il face sa respire zilnic. La fel li se intampla si colegilor de trupa de la Holograf. Daca vorbim de curaj, atunci acesta este cuvantul care il caracterizeaza pe Edi Petrosel, deoarece a luat decizia de a-si da demisia de la uzina unde lucra intr-un moment in care in Romania nici macar nu era recunoscuta profesia de artist, prin 1986. A simtit ca, daca nu face asta, nu mai are sens viata, si nu a gresit. De cativa ani, singura dorinta reala i-a fost mereu aceea de a fi inconjurat de oameni buni, iar motto-ul: "Sa nu stai niciodata cu oameni care te fac sa suferi". Edi Petrosel isi sarbatoreste astazi ziua de nastere. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!".

"Publicul nostru reprezinta energia care ne duce inainte, bucuria ca nu suntem singuri dupa atatia ani"
"Normal ca fiecare an este in primul rand o bucurie ca trece, pentru ca eu cred ca e infinit mai trist cand nu trece. A inceput cu multe intrebari, caci si eu, si colegii mei, in general breasla artistilor, am inceput anul cu mare confuzie vizavi de mo­dificarea Codului Fiscal, TVA-ul pe drepturi de autor si credeti-ma a fost o problema care ne-a macinat foarte mult. Eu cred ca lucrurile merg spre solutionare, nimeni dintre cei pe care ii cunosc n-a luat acei bani, acestia au fost intotdeauna la stat. Ne-a macinat faptul ca in 34 de ani de cariera nimeni nu reusise sa ne puna in situatia de faliment, atat emotional, cat si financiar, nici macar sistemul comunist. Dar acea modificare ne-a adus intr-o situatie absolut dispe­rata, pentru ca unii dintre noi nu aveau cum sa dea acei bani pe care nici macar nu i-am luat. La momentul acesta sunt bucuros ca inregistram un nou album si e un lucru bun. Am facut chiar acum o sesiune foto si suntem multumiti de piesele care vor fi pe acest album.

Undeva in februarie, martie vrem sa facem un concert, noi preferam la Sala Polivalenta si abia asteptam sa oferim cele 12 piese noi. Publicul nostru reprezinta energia care ne duce inainte, bucuria ca nu suntem singuri, dupa atatia ani. Nu avem un titlu al noului album inca. Sunt cateva variante, dar ne mai ciondanim si nu cred ca este esential pana la urma, important este ca vor fi piese noi. Multe dintre ele ne satisfac pe toti si credeti-ma cand spun ca noi suntem filtrul cel mai ingrozitor al formatiei Holograf, noi insine. Faptul ca facem ce ne place si consideram ca este esential pentru noi ne face sa zambim in fiecare clipa. Concertele pe care le avem ma ajuta sa zambesc, dar si faptul ca avem proiecte. Cel mai important lucru este ca fiecare dintre noi si-a identificat exact ce vrea sa faca si ne completam perfect. E ca-ntr-o familie, trebuie sa dai satisfactie fiecaruia, probabil de aceea ne si numim Holograf, asta e de fapt teoria. Fiecare isi ia de la acest Holograf ce are nevoie atat spiritual, cat si material. Trebuie sa tii cont intotdeauna si de partenerul tau. Echilibrul dintre viata de familie si profesie e greu de mentinut. Poate ca fami­liile noastre ar trebui intrebate. Sa­crificiul este mai mare din partea lor, dar este acelasi lucru. Daca primesti ce ai nevoie si cel care iti ofera stie si nu te loveste, are fiecare grija unul de celalalt, atunci lucrurile merg inainte. Suntem oameni civilizati. Totdeauna am avut de luptat cu moda, cu cei tineri, care vin mereu cu ceva nou. De 20 sau 30 de ani ii tot avem drept «concurent». Muzica este lumina vietii. Este si titlul unei piese de pe albumul nostru nou. Este sensul vietii, din punctul meu de vedere. Daca imi doresc sa mai fac muzica dupa treizeci si ceva de ani spune multe."

×
Subiecte în articol: holograf edi petrosel