x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Floarea Calota

"Astazi e ziua ta..." - Floarea Calota

27 Mar 2006   •   00:00
"Astazi e ziua ta..."  -  Floarea Calota

Vine dintr-un sat din Teleorman, loc unde se canta folclor adevarat. A debutat la emisiunea-concurs a televiziunii nationale "Floarea din gradina" si a castigat trofeul. Tocmai si-a lansat un nou album, "Cantece vechi" volumul II, si se gandeste deja la urmatorul volum. Solista de muzica populara Floarea Calota implineste astazi 50 de ani.

"M-a daruit Dumnezeu cu glas"

Vine dintr-un sat din Teleorman, loc unde se canta folclor adevarat. A debutat la emisiunea-concurs a televiziunii nationale "Floarea din gradina" si a castigat trofeul. Tocmai si-a lansat un nou album, "Cantece vechi" volumul II, si se gandeste deja la urmatorul volum. Solista de muzica populara Floarea Calota implineste astazi 50 de ani.

"Fiecare an este un fel de triumf al vietii. Mi-as dori ca noul an din viata mea sa fie un an linistit, fara dureri majore pentru semenii nostri, sa fim sanatosi, sa ne implinim visele... Sunt fericita ca acum, de ziua mea, mi-a aparut un nou album pe care mi l-am dorit foarte mult. Se numeste «Cantece vechi» si este vorba de volumul II. Este scos de aceeasi casa de discuri, Electrecord, cu care am scos toate albumele mele, incepand cu albumul de debut. Sper ca toata lumea sa primeasca acest album cu dragoste, cu incredere si sa se regaseasca in aceste cantece, pentru ca sunt cantece pe care generatii la rand le-au cantat. Ma gandesc deja la volumul III al acestui ciclu, la un alt album care sa cuprinda cele mai frumoase cantece ale Floarei Calota si la un turneu in Luxemburg si Franta, despre care se vorbeste deocamdata. Imi place enorm sa calatoresc si am avut parte de calatorii destule. Nu mi-am propus sa vad tot pamantul, dar mi-as dori sa ajung in Israel, sa vad si eu Mormantul Sfant, ca orice bun crestin. Cel mai bine si cel mai bine ma simt acasa. Aici este lumea mea, copiii mei, prietenii mei, aici ma regasesc cu tot ce fac si tot ce gandesc. Cea mai mare bucurie este faptul ca m-a daruit Dumnezeu cu glas si ca am putut sa adun in jurul meu oameni multi care au crezut in mesajul meu artistic. Ma simt bine atunci cand cant si acesta este semnul existentei mele pe pamant. Un punct foarte important pentru cariera mea a fost emisiunea concurs a televiziunii nationale «Floarea din gradina». Era o emisiune cu mare succes si eu, avand un repertoriu bogat si venind chiar din locuri unde se canta folclor adevarat, m-am prezentat, am cantat si am convins juriul ca merit trofeul «Floarea din gradina». Apoi am facut primele inregistrari la radio si uite asa a inceput cariera mea. Sunt un om echilibrat si nu-mi doresc sa ating culmi care sunt foarte greu de atins, pentru ca as fi trista. Nu regret nimic din ce-am facut, pentru ca au fost intotdeauna lucruri gandite. In general ii ascult pe oamenii de langa mine si am avut norocul sa intalnesc in diverse etape de viata oameni foarte importanti. Primii oameni care mi-au influentat viata prin sfaturi si griji au fost, bineinteles, parintii mei. Oameni simpli, de la tara, care au avut viata cladita pe cinste si pe bun-simt. Dorinta de schimbare m-a determinat sa intru in viata politica. Prin anii ’90 locuiam la Rosiorii de Vede cu familia mea, eram tanara mama a doi copilasi si infruntasem destule greutati, ca tot romanul. Am sperat, ca multi oameni, ca intrand in politica o sa pot sa particip si eu la schimbare. Am ramas la cantec din ’96, pentru ca am considerat ca e mai important pentru mine."

DORINTA
"Imi place enorm sa calatoresc si am avut parte de calatorii destule. Nu mi-am propus sa vad tot pamantul, dar mi-as dori sa ajung in Israel, sa vad si eu Mormantul Sfant, ca orice bun crestin" Gratitudine "Am putut sa adun in jurul meu oameni multi care au crezut in mesajul meu artistic. Ma simt bine atunci cand cant si acesta este semnul existentei mele pe pamant" - Floarea Calota , solista de muzica populara

×
Subiecte în articol: calendar floarea