x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...” - Maria Uca Marinescu

“Astăzi e ziua ta...” - Maria Uca Marinescu

15 Mai 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...” - Maria Uca Marinescu

A făcut drumeţii de cînd se ştie. Pentru ea, viaţa înseamnă bucuria permanentă de a explora şi de a descoperi. Pretutindeni pe unde a călătorit în lume, cea mai importantă revelaţie a constituit-o universul uman. Maria Uca Marinescu împlineşte astăzi 68 de ani.

A făcut drumeţii de cînd se ştie. Pentru ea, viaţa înseamnă bucuria permanentă de a explora şi de a descoperi. Pretutindeni pe unde a călătorit în lume, cea mai importantă revelaţie a constituit-o universul uman. Maria Uca Marinescu împlineşte astăzi 68 de ani.

 

 

“Sînt cu gîndul la munte, sînt în pregătire cu următoarele două expediţii. Mă refer la atingerea Polului Sud Magnetic. Lucrez la nişte materiale pentru mişcare şi sănătate, în cadrul Federaţiei Române Sportul pentru toţi. Sînt cu gîndul la prietenii mei, pe care sper să-i am alături de mine şi în sufletul meu în toate acţiunile mele. Dragostea mea pentru natură este o problemă de construcţie spirituală. M-am născut cu ea, pe fondul unei educaţii speciale primită din partea familiei. Aşa a apărut această chemare pentru a cunoaşte oamenii, civilizaţiile vechi şi în special filozofia de viaţă a acestor oameni.

 

Sînt foarte mîndră de performanţa mea, unică pentru România şi în acelaşi timp la nivel mondial, atingerea Polului Nord, Polului Sud geografic şi a Polului Nord Magnetic. Plus satisfacţia de a simţi pulsul oamenilor, de a cunoaşte alţi oameni care sînt la fel ca şi noi şi în mijlocul cărora m-am simţit întotdeauna bine. Sufletul meu este plin de această fericire extremă de a avea prieteni şi a cunoaşte oameni din toate locurile din lume. Am fost pe cele cinci continente, peste 100 de ţări. Din păcate, am ajuns la o vîrstă la care poate nu mai am aceeaşi energie pe care am avut-o pînă acum şi aş fi avut nevoie de o recunoaştere, un sprijin din partea celor care conduc această ţară. Categoric nu am fost tentată să părăsesc România, deşi ocazii au fost destule. Nicăieri nu am găsit acel loc care este acasă şi cam după trei săptămîni de la plecare am început să simt acel dor de acasă, nerăbdarea de a ajunge la mine în ţară... În toată activitatea mea de pînă acum am încercat să contribui la o parte a educaţiei tinerilor şi a semenilor mei. De asemenea, am încercat cît am putut să ajut, să fac cît mai mult bine. Să fiu un exemplu pentru semenii mei prin faptul că trebuie să fii puternic în viaţă chiar atunci cînd îţi este mai greu. Poate că şi faptul că sînt femeie şi reprezint puterea româncelor. Este foarte important să laşi în urma ta o amintire, un lucru care să fie exemplu pentru generaţiile care vin. Eu sînt un om modest şi-mi plac oamenii modeşti, dar această viaţă modestă nu poţi să o duci decît într-o atmosferă de linişte şi de pace. Sînt categoric împotriva oricărei forme de violenţă şi de război, de crimă. În acelaşi timp, aş vrea să pot şterge tot ce există rău în lume şi oamenii să fie cît mai fericiţi. Mă refer atît la tineri, cît şi la cei în vîrstă. Este utopic, dar am văzut locuri în lume unde acum, la ora actuală, există aşa ceva. Există fericire şi există libertate...”

×
Subiecte în articol: calendar sînt