x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Azi e ziua ta, Vasile Şeicaru

Azi e ziua ta, Vasile Şeicaru

de Ramona Vintila    |    10 Iul 2014   •   01:16
Azi e ziua ta, Vasile Şeicaru
“Astăzi, sunt exact ce mi-am propus, şi nici nu-mi vine să cred cât de îngăduitor şi de generos a fost Dumnezeu cu mine!”

Vârsta lui e doar o cifră, pe care uneori n-o recunoaşte


Celebrul Vasile Şeicaru, mai bine zis Vale, pentru că astăzi şi copiii îi spun aşa, împlineşte 63 de ani. Îi urăm “La mulţi ani!”

“Hei, iar mă întrebi? De fiecare dată de 10 iulie mă întrebi, şi eu îţi răspund cu mare drag! La vârsta asta nu-mi mai doresc multe lucruri că am aşa, o împăcare cu mine însumi. Eu sunt aproape sigur că nu va veni o vârstă în care să-mi propun sau să-mi doresc lucruri, atitudini sau look-uri noi. Poate să mai descopăr locuri şi oameni noi, asta da. Eu trăiesc de ani de zile din muzica mea. Pot să trăiesc decent, să călătoresc oriunde în ţara asta, dar şi în lume (bineînţeles fără să caut să mă întind mai mult decât mi-e locul şi plapuma… ştii tu…), dar mă simt al naibii de bine aşa, că ştiu că am somnul liniştit!

Am făcut de toate în viaţa asta, am trăit intens, poate prea intens. Sunt unele lucruri pe care le-aş face poate altfel, dar nu le regret pe cele făcute, că aşa a fost să fie viaţa mea! Acum nici toate cererile de concerte nu le mai accept, selectez, că nu mai am de ce să-mi mai pierd timpul cu câte 3 spectacole pe zi, cum aveam la 30 de ani. Ce a fost de zis, s-a zis în timpul ăsta! Cânt atunci când vreau şi când simt! Vreau acum să-mi menţin o imagine bună şi corectă, şi să-mi păstrez un echilibru între trup, vârstă şi spirit… că azi poţi părea foarte uşor hilar şi ciudat, pe la televizor sau aiurea! Uită-te şi tu, şi ai să vezi cum îşi bat unii joc de ei înşişi, de vârsta şi de cariera lor, pentru care au muncit atâta amar de ani! Şi asta pentru un amărât de rating nenorocit! Vine un timp când trebuie să-ţi găseşti liniştea şi să înveţi să priveşti bine lucrurile! Astăzi regret, poate cel mai mult, că n-am făcut mai mulţi copii!

Nu-mi fac gânduri dacă timpul a fost sau este azi îngăduitor cu mine. Timpul e un film pe care uneori îmi cer să-l revăd, dar am învăţat că e bine să fac paşi înainte şi să mă uit mai rar sau deloc înapoi. Multe mai înveţi de viaţă…

Fericirea are azi gust de salată de fructe! Fructe de toate felurile, şi de pădure, şi exotice, şi de mare, doar fructe să fie!

Astăzi, la vârsta mea, sunt exact ce mi-am propus, şi nici nu-mi vine să cred cât de îngăduitor şi de generos a fost Dumnezeu cu mine! Într-o anumită perioadă a vieţii mele, mi-am propus să îndrăznesc, apoi am rămas şi eu surprins de cât de mult am riscat, dar nu-mi pare rău, că în mare am reuşit! De aceea acum, în final, te rog, te implor să cauţi şi tu ca mine să nu vezi răul care poate se îndreaptă spre tine, dar tu caută doar binele, care-i zilnic la îndemâna ta!”


×