x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Traditie - Sfaturi anticaniculare

Traditie - Sfaturi anticaniculare

13 Aug 2006   •   00:00

De indata ce sosesc caldurile, toate ziarele si revistele se simt obligate sa publice sfaturi anticaniculare, "Cum sa ne aparam de calduri", "Cum sa ne ferim de insolatie", "Sfaturi pentru lunile de vara"... si altele.



De indata ce sosesc caldurile, toate ziarele si revistele se simt obligate sa publice sfaturi anticaniculare, "Cum sa ne aparam de calduri", "Cum sa ne ferim de insolatie", "Sfaturi pentru lunile de vara"... si altele. De vreme ce asa este traditia, sa ne fie ingaduit sa dam si noi cititorilor o serie de sfaturi contra caldurilor; cum insa toate recomandatiile higienei au fost publicate de sute de ori, vom cauta sa va oferim o serie de sfaturi inedite.
Pe asfaltul topit de soarele fierbinte, patru tocuri inalte si ascutite se infig simetric: Vin caldurile, draga. Ce ne facem?...
Ce sa faceti, Doamnele mele... Sa cititi pe Herodot. Nu stiti cine este Herodot?... Un mare romancier cehoslovac sau un gazetar american. Nu importa. Dar, sa-l cititi, fiindca veti gasi in Herodot admirabile remedii contra caldurii. Intr-adevar, Herodot ne spune ca gratioasele egiptene de acum cateva mii de ani, intocmai ca si cucoanele de azi, nu se puteau lipsi de o mica plimbare cotidiana, cum ar veni pe calea Victoriei sau la Sosea. E inca o dovada ca nimic nu se schimba sub soare. Dar acest astru era pe atunci mult mai infierbantat in Egipt, decat este astazi la Bucuresti (…).
(Realitatea Ilustrata, 10 august 1933)

×
Subiecte în articol: calendarul vremurilor