x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul A plouat pe pamant cu poezie si cant

A plouat pe pamant cu poezie si cant

de Claudia Daboveanu    |    08 Aug 2005   •   00:00
A plouat pe pamant cu poezie si cant

Uriasul cel bland, Mircea Vintila, a cantat-o pe "Miruna", Marius Batu ne-a soptit duios "Ce-ai omorat, omorat ramane", Ducu Bertzi ne-a "colindat" cu melodiile sale de suflet…

"Ploaia care va veni le va potopi pe toate", ne-am gandit in ultima noapte a primului week-end de "Folk you!". Desi se starnise un vant aducator de furtuna, la Costinesti n-a plouat decat cu muzica si cu poezie de cea mai buna calitate, cu artificii si cu aplauze.

"Ce a fost a fost, ce va fi va fi / Uite c-a venit ultima zi", ne-am spus sambata, pe la 9:00 seara, cand picaturile razlete de ploaie i-a facut pe multi sa se adaposteasca la loc sigur. Dar ploaia a stat ca prin minune, iar lumea a venit pe plaja de la Hotelul Forum.

URIASUL CEL BLAND. Cuminti, cei care n-au gasit loc la mese s-au asezat pe jos sa-i vada si sa-i asculte pe Mircea Vintila, Marius Batu si Ducu Bertzi. Surprizele au venit si ele, care mai de care mai placute: de la iesenii Stefan Tivodar, zis Budha, si Valter (pentru prieteni), Chiholescu (pentru dusmani) pana la Motu Pittis, intr-o forma care a amintit multor spectatori trecuti de prima tinerete de vremurile in care se daruiau trup si suflet poeziei muzicii tinere. Promis publicului doar pentru o seara, Ciocu Vintila a avut placerea sa mai cante si-n ultima intalnire. Uriasul cel bland a cantat si melodii interpretate in prima seara, dar si "Miruna", superba piesa ocolita in primul recital. Vineri seara, tanarul Stefan a interpretat intr-o maniera proprie "Miruna", ceea ce i-a facut pe multi sa creada ca Mircea se va supara. "Imi place cand cineva preia o melodie pe care o interpreteaza, nu o copiaza. Asta inseamna evolutie", spune Vintila.

FOC LA INIMIOARA. Jumatatea ramasa in Romania a grupului "Poesis", Marius Batu si Ducu Bertzi au incheiat seara de sambata. Batu ne-a incantat cu "Cantecul soptit" (il mai stiti?).

La "Fara ea", "Floare de colt", "Focul vanat" si cantecele lui dragi, din Maramures, a fost secundat de toti cei prezenti, din ce in ce mai multi. Ca din senin, a inceput sa ploua cu artificii. Care paleau, de altminteri, pe langa atmosfera incendiara din inimile celor foarte tineri si mai putin tineri. Motu a cantat si el. A recitat. A fost un adevarat amfitrion al poeziei muzicii tinere, transmise de Radio 3net, care pune la dispozitie integral pe site-ul www.radio3net.ro inregistrarile audio si video ale serilor "Folk you!".

CA ALTADATA. Vesnic tanarul Motu Pittis ne-a amintit de poezia muzicii tinere

APOSTROFARE
"Pentru cine nu stie si-i cere insistent lui Marius Batu sa cante «Vrabia», acea piesa se numeste «Cantec soptit». Va fi si «Cantec soptit»! E ca si cand te-ai duce la un concert Rolling Stones si le-ai cere sa cante «I can’t get no satisfaction»"... - Florian Pittis, solist

REFUGIU
"Artificiile astea nu-s de la noi. Probabil, e ziua vreunui manelist sau a unui om de afaceri prosper... Sa asteptam sa inceteze, ca sa ne-auzim si noi... Pana sa ne refugiem in munti sau in mina, cantam aici, la malul marii, unde lumea inca ne iubeste" - Ducu Bertzi, solist

×
Subiecte în articol: folk you!