x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Aer curat - FOLK YOU! forever

Aer curat - FOLK YOU! forever

de Dana Andronie    |    01 Aug 2006   •   00:00

Festivalul FOLK YOU! va curata plaja de resturi si gunoaie muzicale, din 3 pana la 26 august, pe tot Litoralul, de la Mamaia la Vama Veche. Acce-sorii: iubita, chitara, prietenii si cine va mai subscrie. Sponsori principali: Marea Neagra (care va asigura valurile, racoarea, briza si protectia de duhuri rele) si Cerul (care ne va imprumuta gratuit cupola si luminile de sala). Maestrul de ceremonii va fi Motu Pittis.

MISIUNE. Motu Pittis va face medierile intre cantec si mare, intre mare si cer timp de patru week-end-uri

Jurnalul National impreuna cu Radio3net si maestrul de ceremonii Florian Pittis dau startul la cea de-a doua editie a festivalului itinerant FOLK YOU! "Hai vino lume, vino sa vezi, vino sa cumperi, vino sa vinzi..."

Ce-a fost la prima editie ati vazut si ati auzit. Poimaine, la Mamaia, se da al doilea start. Folkul va curata plaja de resturi si gunoaie muzicale, din 3 pana la 26 august, pe tot litoralul romanesc, de la Mamaia la Vama Veche. Aerosolii si briza marii vor avea miros sanatos de poezie cantata. Protocolul va fi simplu si curat: copii de diverse varste, cu o chitara in mana, vor urca pe o scena nici prea mare, nici prea mica si vor incepe sa cante poezii... Sau sa recite cantece. Numele acestor copii vor fi, la aceasta editie, Dinu Olarasu, Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Vintila, Mircea Baniciu, Radu Gheorghe (in prima seara), urmati de Victor Socaciu, Adrian Ivanitchi, Maria Magdalena Danaila, Vasile Seicaru, Maria Gheorghiu, Florin Sasarman, Ecoul, Zoia Alecu, Mircea Bodolan, Mircea Rusu, Narcisa Suciu, Mircea Florian, Nica Zaharia, Magdalena Puscas, Mihai Margineanu, Ducu Bertzi, Marius Batu si... Nicu Covaci (precizare: Nicu Covaci singur, fara Phoenix!). Protocolul, constituit la fata locului, prevede si cateva mii de participanti cu sufletul la purtator (asta fiind legitimatia de intrare). Accesorii: iubita, chitara, prietenii, copiii si cine va mai subscrie. Sponsori principali: Marea Neagra (care va asigura valurile, racoarea, briza si protectia de duhuri rele) si Cerul (care ne va imprumuta gratuit cupola si luminile de sala).

INVITATIE. "Bufonul" festivalului, adica maestrul de ceremonii, adica prezentatorul sau cum vreti sa-i spuneti, este, bineinteles, Florian Pittis. El va face toate medierile posibile si imposibile intre copiii de pe scena si copiii din "sala", intre cantec si mare, intre mare si cer, intre lucrurile de deasupra si cele din launtrul nostru.

Festivalul a avut de la bun inceput un nume, FOLK YOU!, o impletitura intre injuratura, binecuvantare si salut. De-acum, asa cum v-am mai spus, are si un imn, construit cu grija de Dinu Olarasu din pietrele-folk ale anilor ’70 si mortarul bucuriei de anul trecut al festivalului. Acestea fiind zise, va adresam cuvintele unei melodii inexplicabil de triste ale lui Dan Andrei Aldea: "Om bun, deschide-ne poarta,/ Da-ne o coaja si nu ne goni!"... Sau, mai direct spus: veniti la FOLK YOU! cu cine sau ce aveti la indemana. Si nu uitati chitara. Nu stii niciodata cand incepe sa cante singura...

PROGRAM
  • Mamaia: 3, 4 si 5 august
  • Costinesti: 10, 11 si 12 august
  • Vama Veche: 17, 18 august
  • 2 Mai: 19 august
  • Neptun: 24, 25, 26 august
  • NOTA
    Imnul FOLK YOU! il puteti asculta pe www.jurnalul.ro si pe www.radio3net.ro. Daca doriti sa VEDETI si sa ASCULTATI prima editie a festivalului, va invitam sa accesati Radio3net. De asemenea, ne puteti scrie pe adresa folkyou@jurnalul.ro.
    ×
    Subiecte în articol: folk you!