x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Arza-ne-ar fo(l)kul

Arza-ne-ar fo(l)kul

de Dana Andronie    |    06 Aug 2005   •   00:00

Bine ne-am gasit, oameni buni, la "Folk you!". Ne-am instalat "tabara" la Forum, desi voiam sa incingem folkul pe nisip, cat mai departe de "muzica" statiunilor. Dar ce mai conteaza, atata vreme cat la salutul nostru, "Folk you!", zgomotul care ne "polueaza" spiritul liber s-a inecat la malul marii! Si in aceasta seara avem aceeasi misiune: sa cantam, sa radem si sa ne intoarcem la originile muzicii bune, adica la folk. Ducu Bertzi si Marius Batu vor continua ce-au inceput, serile trecute, Victor Socaciu, Mircea Bodolan si Mircea Vintila. Intrarea este libera, iar cine vrea (si are cu ce) poate sa-si aduca chitara.

La prima intalnire, de joi, a venit si un profesor de limba engleza, in varsta de 24 de ani, din Iasi. A auzit chemarea folkului, si-a luat chitara si carnetelul cu versurile cantecelor din repertoriul sau si a venit la "Folk you!". "Stiu ce voi canta! Dar nu stiu daca o sa iasa cum trebuie", mi-a spus profesorul. Apoi s-a ridicat brusc de pe scaun, a luat chitara si a plecat! Si-a lasat, in schimb, traistuta cu versuri. Semn ca se intoarce. A revenit dupa cateva minute si mi-a zis hotarat: "Nu, nu-l voi canta!".

N-a asteptat sa-l intreb cu cine voia el sa se "joace" la corzi. Mi-a zis sec: "Am fost in holul hotelului sa repet. Imi pare rau ca nu pot sa-l cant". Privirea ii era atintita pe Mircea Bodolan, folkistul care avea toata scena la dispozitie. Mircea mai era "invidiat" si de trei alti tineri din Arad.

Aveau chitarele pregatite, asteptand cu nerabdare sa preia stafeta. Insa amfitrionul Florian Pittis le-a taiat elanul, chemandu-i la folk in seara urmatoare. "Putem sa cantam orice? Cate piese? Aoleu, dar maine canta un gagiu, tot aici in Costinesti, si am vrea sa mergem sa-l ascultam. Ce ne facem?", m-au intrebat ingrijorati folkistii amatori. S-au linistit cand au aflat ca "gagiul" vine si la noi, la tabara de folk de la Hotel Forum.

Este vorba despre Ducu Bertzi. "Misto, misto. Atunci, sa ne puneti pe lista. Vrem sa cantam", mi-a spus "purtatorul de cuvant" al folkistilor aradeni. Profesorul din Iasi s-a inscris si el la cantare, bucuros ca exista concurenta. "Stau la mare cu banii pe care i-am castigat cu... chitara. Tata nu m-a lasat sa cant si abia acum doi ani am invatat, singur, cu ajutorul Internetului. Imi place si ma bucur ca ma aflu aici". Noi ce sa mai zicem? Ca ne bucuram si noi. Asa ca parafrazam, in stil "Folk you!": "Nu sunt trasuri, nu sunt calesti,/Veniti la Costinesti!".

×
Subiecte în articol: folk folk you!