x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Ce cauta Covaci la "Folk you!"?

Ce cauta Covaci la "Folk you!"?

de Dana Andronie    |    03 Aug 2006   •   00:00
Ce cauta Covaci la "Folk you!"?

Multi vor saluta aceasta indrazneala, sau capriciu, sau joaca, sau cum vreti sa-i spuneti, a lui Nicu Covaci de a fi, pentru o clipa in cariera lui, cantaret folk.

Multi vor saluta aceasta indrazneala, sau capriciu, sau joaca, sau cum vreti sa-i spuneti, a lui Nicu Covaci (foto) de a fi, pentru o clipa in cariera lui, cantaret folk. Pe unii, probabil, ii va stanjeni. Chiar asa: ce sa caute la un festival de folk liderul trupei Phoenix? De fapt, liderul legendei Phoenix, daca ne e ingaduita exprimarea... Nicu Covaci, se stie, n-a cantat pe scena singur de cand exista aceasta formatie. Doar el si-a impus aceasta privatiune, de a se identifica total cu Phoenix si de a nu canta in afara trupei. Toti ceilalti au fost liberi s-o faca, si au si facut-o.

MINUNEA. Si, dintr-o data, iata, Nicu Covaci isi calca pe inima luand chitara in mana si apare pe scena singur. Adica doar el si chitara. "Minunea" se va intampla la 10 august, la "Folk you!". Probabil ca multi organizatori de spectacole isi vor freca mainile fericiti la aflarea acestei vesti. Caci, isi vor zice, e mai usor sa faci spectacol cu un singur om decat cu un Phoenix intreg. Ca sa nu mai punem la socoteala curiozitatea publicului care va umple salile... Este de datoria noastra sa le temperam entuziasmul, pentru ca Nicu n-are nici o intentie de a se orienta spre o cariera solo. Nu se va angaja niciodata intr-un contract, altul decat cu trupa care l-a consacrat (de fapt, nu prea stim cine pe cine a consacrat: ea pe el sau el pe ea...).

MANGA. Covaci pur si simplu a acceptat provocarea noastra de a canta singur pe scena, ca orice alt folkist. Indraznesc sa cred ca-si dorea demult aceasta provocare, dar nu s-a gandit nimeni sa-i propuna si, probabil, n-a gasit nici contextul pe masura. I l-am oferit noi, invitandu-l, cu "viclenie", la "Folk you!". Asadar, Nicu Covaci ne va innobila festivalul cu prezenta, vocea si chitara sa. La urma urmelor, orice om are dreptul o data in viata sa se faca manga. Iata, Nicu Covaci va trage o betie cu folk. Cu "Folk you!", o bautura care nu da dureri de cap. Dar care da, in schimb, dureri de suflet... (Dana Andronie)

×
Subiecte în articol: folk folk you! covaci