x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Folk si poezie-n Vama

Folk si poezie-n Vama

de Claudia Daboveanu    |    11 Aug 2005   •   00:00
Folk si poezie-n Vama

Incepe al doilea week-end de "Folk you!". Sunteti asteptati, asta-seara, la Vama Veche, pe strada lui Bibi, unde canta Doru Stanculescu si Magdalena Puscas. Maine si poimaine mutam folkul de tabara la 2 Mai, langa camping, la dig. Vineri ne (in)canta Victor Socaciu si Dinu Olarasu, iar sambata, Maria Gheorghiu si Dinu Olarasu. Amfitrion, Florian Pittis.

Multi dintre iubitorii de folk de azi nici nu erau nascuti pe vremea Cenaclului, cand era in voga Doru Stanculescu. In seara asta il vor asculta la Vama Veche.

"... Odata am ucis o vrabie... Poesis... Superb cantec soptit care mi-a leganat adolescenta... Eram ultimul an de liceu si, cum nu se mai facea decat Matematica si Romana, in celelalte ore aveam o colega care aducea chitara si canta... si canta... Apoi a venit vacanta cu Cenaclul pe stadion...

EXISTA IUBIRE. Cate rugaminti, cate promisiuni parintilor, ca sa primesc invoire. Pe-atunci, sa vii acasa aproape de ivirea zorilor era o nebunie. Si totusi exista iubire... Si totusi parintii m-au lasat si le multumesc pentru asta. Am o fetita de 18 ani. Cand era mica, ii cantam «Charlie Chaplin, inger vagabond»... «Pustoaica»... «La o cana cu vin/ Aseara te-am asteptat/Si nu ai venit/Poate te-ai suparat/ Sau poate ai adormit/». Sotul meu era mai tot timpul in misiune si ea adora aceasta melodie. Sunt sigura ca multi inca isi amintesc de ea. Va multumesc ca m-ati ajutat sa-mi aduc aminte de vremurile frumoase de altadata, care mi-au inundat sufletul cu bucurie", ne scrie Dana. Puteam alege oricare mesaj sosit pe adresa folkyou@jurnalul.ro. Dar va asiguram ca n-am facut-o intamplator. Cine-a fost cu noi la Costinesti, in primele trei seri de folk, a fost cu siguranta uimit ca pusti de 16-17 ani fredonau melodiile lui Ciocu, Socaciu, Bertzi, Batu, Bodolan si Motu. Ne-am intrebat de unde oare le-or sti, cand lor li se servesc doar fast-food-uri "asezonate" cu muzici indoielnice, care sparg timpane. Din vinilurile parintilor, ne-am gandit la inceput. Apoi a venit scrisoarea Danei. Folkul anilor ’70-’80 le-a tinut loc adolescentilor de azi si de povesti, si de caldura, si de program tv. In plus, s-au ales cu gustul educat spre valorile muzicii tinere. Asta-seara avem din nou folk. Va asteptam cu sau fara chitare la Vama, in centru, pe strada lui Bibi. De la ora 21:30 canta Doru Stanculescu si Magdalena Puscas. Maine si poimaine ne vedem la 2 Mai, langa camping, la dig, cu Victor Socaciu, Dinu Olarasu si Maria Gheorghiu.

×
Subiecte în articol: folk you!