x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Folk-ul la feminin

Folk-ul la feminin

de Claudia Daboveanu    |    18 Aug 2005   •   00:00
Folk-ul la feminin

Azi, la Gura Portitei, incepe week-end-ul cu numarul trei al serilor inchinate poeziei muzicii tinere. Canta Tatiana Stepa, Nica Zaharia si Magda Puscas.

De la demararea proiectului "Folk You!" au raspuns invitatiei de a canta pe plaja Victor Socaciu, Mircea Vintila, Ducu Bertzi, Marius Batu, Doru Stanculescu, Mircea Bodolan, Magdalena Puscas, Orizont ’77, Dinu Olarasu, Maria Gheorghiu, Stefan Orfescu. Mircea Baniciu a fost "adus cu japca" pe scena de ruga in genunchi a lui Pittis. Au cantat pe altarul folkului tineri, sositi cu chitara si multa iubire de frumos. Un om, o chitara, un petic de nisip si-nca unul de cer. Atat iti trebuie sa-ti amintesti de suflet.

ACTORUL MOTU. Florian Pittis nu e doar amfitrionul serilor "Folk You!" de la malul marii. "Sunt un frate tanar, care crede in dreptate/Am ochi negri, dar am mainile curate/Iubesc pletele si ploaia si camasile-nflorate/Nu raspund cand mi se-arunca vorbe-n spate/", se recomanda Florian Pittis, cunoscut drept Motu de toata suflarea folkului si nu numai. Sunt primele versuri ale cantecului "Ploaia care va veni", pe versurile lui Dorin Liviu Zaharia. Motu obisnuieste s-o cante la mai toate intalnirile de suflet cu muzica si poezia. Poezia muzicii tinere, asa cum se intitula o alta intalnire de suflet pe care o "prezida" prin anii ’80, la Teatrul "L.S. Bulandra". Nu e nici o diferenta intre atunci si acum. Doar "actorii" s-au schimbat. El a ramas acel nebun frumos si pletos, vesnic tanar, cu care n-avem cum sa nu fim de acord, daca tot ne-am adunat in jurul oamenilor cu chitare: "Ne-am saturat de palavre, cu carti si filme de soc/ Cu vampe, regi si cadavre, cu stele de iarmaroc.../". Dupa cum vedeti, decorurile sunt cam aceleasi. Depinde de noi daca acceptam sa fim parte din butaforia de facatura sau acceptam o provocare simpla si directa, de intoarcere la originile muzicii si poeziei: "Folk You!". Pe Radio Bucuresti se transmit in fiecare luni, intre ora 20:00-21:00, cele mai frumoase momente ale intalnirilor de folk, iar pe www.radio3net.ro gasim in varianta audio/video inregistrarile tuturor spectacolelor.

Programul spectacolelor din aceasta saptamana
  • Astazi, ora 21:00, Gura Portitei: Tatiana Stepa, Nica Zaharia, Magdalena Puscas
  • Vineri, 19 august, ora 21:00, Costinesti: Dinu Olarasu, Emilian Onciu, Octavian Bud
  • Sambata, 20 august, ora 21:00, Costinesti: Nica Zaharia, Dinu Olarasu, Octavian Bud, Emilian Onciu, Florin Chilian
  • ×
    Subiecte în articol: folk you!