x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Maine, Vama folkistilor

Maine, Vama folkistilor

de Claudia Daboveanu    |    10 Aug 2005   •   00:00
Maine, Vama folkistilor

Maine, la Vama Veche, ora 21:30, ne intalnim cu Doru Stanculescu si Magdalena Puscas, doua dintre vedetele Cenaclului "Flacara". Folkul de tabara se aprinde din nou, sufletele vor primi torente de muzica si poezie.

"Cum sa nu ne mai amintim de «Cantec soptit»? Si de vocile dragi ale lui Ducu Bertzi, Mircea Vintila sau Marius Batu? A le uita inseamna sa ne uitam pe noi insine, intr-o Romanie spirituala a anilor ’80, cand eram studenti si mergeam la Cenaclul Flacara, cand vara ne «aruncam in valurile» de la Costinesti... Acum, raspanditi prin lume, pe aiurea, traim cu iubire de trecut, dar si de prezent. Cu nostalgie." Am citat din mesajul Silviei, primit pe adresa de e-mail folkyou@jurnalul.ro, pe care am receptionat si alte ganduri de bine.

DE DINCOLO. V-am obisnuit cu cate-o "poveste care n-a fost poveste", cum spunea Zaharia Stancu, autorul "Cantecului soptit". O sa va spun cea mai neverosimila poveste de pana acum. A fost odata un tip, Vali Sterian, care canta dumnezeieste. Gelosi, pesemne, ca Vali le canta numai muritorilor, ingerii l-au luat la ei sa le cante si lor, cu doua zile inainte de ziua lui, in anul de gratie 2000. De atunci, unul dintre prietenii lui, Mircea Bodolan, l-a visat in fiecare noapte, vreo doi ani. Practic, visele cu Vali erau o continuare a vietii reale. Cand se trezea si realiza cu durere ca a fost doar un vis, Mircea se culca la loc, sa mai stea la taclale cu Vali. Nimic si nimeni nu-l puteau inlocui pe prietenul "de dincolo". Si cum viata merge inainte ("Soarele-apune dupa niste maguri / Si rasare-n flacari din mare…/", Mircea si-a facut un nou prieten, pe Cristi Ghindasanu, pe care a vrut sa-l "dea pe spate" cu un alt fel de cantec. L-a compus, dar ceva nu mergea. Era monoton, nu gasea rezolvare. Pana cand i l-a cantat lui Vali, in vis. "Esti prost? Altereaza acordul ala si-o sa sune glorios, tu chiar nu-ti mai aduci aminte cum spunea Danut Andrei Aldea?", l-a dojenit cu blandete Vali. Cantecul a capatat o forma finala. Dar Mircea n-a mai apucat sa i-l cante prietenului pretentios. Intr-o zi, Cristi a facut infarct si-a plecat sa-i tina de urat lui Vali. Care de-atunci nu l-a mai vizitat pe Mircea. Cantecul se numeste "I don’t mind at all". "If they say that I am old", suna primul vers. Cand il ascultati, sa va ganditi si la Vali Sterian.

PROGRAMUL SPECTACOLELOR DIN ACEASTA SAPTAMANA
  • 11 august - Vama Veche, ora 21:30 : Doru Stanculescu si Magdalena Puscas
  • 12 august - 2 Mai, ora 21:30 : Victor Socaciu si Dinu Olarasu
  • 13 august - 2 Mai, ora 21:30 : Maria Gheorghiu si Dinu Olarasu
  • ×
    Subiecte în articol: folk you! vali