x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Vama Veche si 2 Mai

Vama Veche si 2 Mai

de Claudia Daboveanu    |    09 Aug 2005   •   00:00
Vama Veche si 2 Mai

In aceasta saptamana, folkul isi instaleaza tabara joi la Vama Veche, vineri si sambata, la 2 Mai. Sa nu uitati acasa chitara! Intrarea este libera, iar toate concertele sunt inregistrate si transmise (inclusiv imagini video) de radio3 net.

In ultima seara de "Folk you!", a sustinut un recital unul dintre cei mai iubiti folkisti: Ducu Bertzi. Pustimea l-a luat cu asalt pentru autografe si poze.

Evident, mai mult fetele, fara sa se sinchiseasca de doamna Bertzi. Departe de a fi geloasa, deja obisnuita cu faptul ca sotul ei are priza la publicul feminin, Teodora Bertzi e tare mandra de perechea ei.

CENZURAT. Sotia a cantat (din public) piesele lui Ducu, pe care le fredona toata suflarea folkistilor veniti cu mic, cu mare pe plaja de la Forum.

Poate multa lume se gandeste ca versurile sfasietoare ale melodiei "Fara ea", ceruta insistent de public, sunt compuse de Ducu Bertzi. "Simt ca fara ea / Nu pot respira / Viata e pustie fara ea / In ce-as putea eu sa mai cred acum? / As da orice s-o mai intorc din drum"... "Nici cuvintele, nici melodia nu-mi apartin", spune Ducu Bertzi. "Piesa o canta un italian, Gianni Nazzaro. Versurile, in esenta, spun cam acelasi lucru ca-n textul compus de Daniela Crasnaru: un tip care avea multe aventuri se trezeste dintr-o data parasit de nevasta-sa. O auzisem pe la inceputul anilor ’80 si mi-am dorit s-o cant. Am rugat-o pe Daniela sa traduca din italiana. A fost superinspirata, pentru ca tocmai avea niste suferinte de ordin personal. Dar... fiind inainte de ’89, textul n-a fost acceptat de tovarasii de la Cultura. Cum? Esti insurat, umbli cu alta si mai si spui? Pana la urma, din bucatica de text «a plecat, mi-am zis, sunt liber» a zburat cuvantul «liber».

Ce-i aia liber?, m-au intrebat. Am acceptat compromisul si cantecul a aparut."

CULMEA E ALTA. In viata lui Ducu Bertzi a existat o fata foarte indragostita de el: Claudia Tita. Asa cum se-ntampla in multe povesti de dragoste, sentimentul nu era reciproc. Numai ca din relatia lor platonica s-au nascut cele mai frumoase cantece de dragoste ale lui. Pe versurile ei. "Si de-o fi, cand va fi" e unul dintre ele. Sa nu uitati de intalnirea de joi! "Folk you! - Folk de tabara" se va instala in Vama Veche, incepand cu ora 21:30. Vineri si sambata ne veti gasi la 2 Mai. Intrarea este libera, veniti cu chitarele. Adresa de e-mail pe care ne puteti scrie este aceeasi: folkyou@jurnalul.ro.

FOLK PE NET
Tot ce se-ntampla la "Folk you!" se inregistreaza audio/video si este pus pe site-ul Radio 3net. Cine n-a venit poate vedea si auzi totul accesand adresa www.radio3net.ro, un post de radio care emite si se receptioneaza doar pe Internet. Deocamdata, ne putem baza pe serile magice de folk de la Costinesti.

In serile de 4, 5 si 6 august au sustinut recitaluri nume consacrate: Victor Socaciu, Mircea Vintila, Mircea Bodolan, Ducu Bertzi si Marius Batu. Iubitorii de folk veniti cu chitarele si-au castigat dreptul de a "canta" pe Net, cot la cot cu "greii": Stefan Tivodor, Walter Ghicolescu, Maris & Lucian Carlan.

Ciocu Vintila deja e asaltat pe e-mail de doamnele care l-au vazut din strainatate pe Radio 3net. I-a scris insasi "madama de pica".

Desigur, o admiratoare care si-a luat nick-name-ul dupa melodia cu acelasi nume.
×
Subiecte în articol: folk folk you! ducu bertzi bertzi