x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Voci dragi la Gura Portitei Raiului

Voci dragi la Gura Portitei Raiului

de Claudia Daboveanu    |    16 Aug 2005   •   00:00
Voci dragi la Gura Portitei Raiului

La 18, 19 si 20 august ne vom spune iarasi "Folk you!". Joi ne vedem la Gura Portitei cu Tatiana Stepa, Magdalena Puscas si Nica Zaharia. Vineri canta la Costinesti Dinu Olarasu, Octavian Bud si Emilian Onciu. Sambata, tot la Costinesti, vin Nica Zaharia, Dinu Olarasu, Florin Chilian, Emilian Onciu si Octavian Bud. Toate recitalurile incep la ora 21:00.

Gura Portitei este urmatorul nostru punct de intalnire. Joi seara, de la ora 21:00, va fi cu noi trinitatea feminina de aur a Cenaclului: Tatiana Stepa, Nica Zaharia si Magdalena Puscas.

Iata ce ne mai scriu cititorii pe adresa de e-mail folkyou@jurnalul.ro : "Obisnuiti sa vedem pe prima pagina a ziarelor chipurile desfigurate ale politicienilor, scandaluri, uitam ce e important", isi incepe Miruna (stranie coincidenta cu Miruna lui Vintila, nu?) scrisoarea electronica.

GURA DE SUFLET. "Ceva ce sa ne bucure si sufletul. Am tresarit cand l-am vazut pe Pittis imbratisandu-se cu Baniciu. M-am gandit ca s-a intamplat ceva... de rau (altfel cum ar putea aparea pe prima pagina a unui ziar?). Era de bine, in sfarsit ceva de bine. Mult suflet, multa emotie, atat de multe amintiri, cu asta ramanem, nu? M-ati facut fericita (si cat e de usor...). Multumesc pentru «gura» asta de suflet!" Draga Miruna, "gura asta de suflet" e o mica parte din fericirea de a vedea plangand, razand si cantand de la copii de 8-9 ani pana la bunici mana-n mana. Ei bine, poimaine, ne vedem la... Gura Portitei cu Nica Zaharia, Tatiana Stepa si Magdalena Puscas. Daca de Magda ne-am indragostit din nou, cand a venit la Vama Veche, e timpul s-o vedem si ascultam iarasi pe cea care n-am crezut ca va fi prezenta la "Folk you!". O buna bucata de vreme, n-am mai auzit nimic de ea. Apoi am aflat de la Tatiana ca Nica era plecata cam de multisor in Australia. Dar ne-a fost atat de dor de ea, incat ceva sau cineva a adus-o aproape. Nica Zaharia vine joi si ne va canta, ca pe vremuri, "Eclipsa": " Nici n-am trait spre a nu jigni pe nimeni/Mi-a prins in radacini genunchii/ Si-mi trece viata incercand sa-mi cresc/La capetele aripilor unghii/ Induiosate maini intinse mangai/Iar gonind spre mine hamesite/Si-mi pare rau ca nu o sa mai sarut/Si botul care ma ucide".

Dintre cele "trei fete cucuiete" care vor reinvia spiritul deceniilor 7-8 ai secolului trecut (Doamne, ce departe pare!), de Tatiana Stepa s-a vorbit si scris cel mai mult. Acum e vremea s-o ascultam pe cea care s-a luat la tranta cu destinul. Folkista cu ochii de culoarea frunzelor din "Copacii fara padure" ne va canta: "Nu mai suntem decat doi copaci /Vor veni taietori sa ne tunda/Vor lua crengi toti copiii saraci/Pentru flacara lor muribunda //Spune-mi, padure cu frunza rara/ Unde-i iubirea de asta-vara/Nu stie iarna sa se indure/De noi, copacii fara padure". Cu Nica ne mai vedem si sambata, la Costinesti, unde vor veni si Emilian Onciu, Octavian Bud Dinu Olarasu si Florin Chilian. Seara de vineri e rezervata lui Dinu Olarasu, Emilian Onciu si Octavian Bud tot la Costinesti. Toate recitalurile incep la ora 21:00.

POATE TE-AI SUPARAT SAU POATE-AI ADORMIT
Scott la rock ne scrie: "Cat de redus trebuie sa fii ca s-asculti astfel de muzica?". Ca sa-l linistim, ii raspundem: destul de redus. Ne-am limita la doua-trei valori: frumos, simplu, adevarat. Ajungi la astfel de concluzii destul de tarziu, daca n-ai primit educatie-n sensul asta. Si, oricum, noua nu ne trebuie sa cucerim lumea cu decibeli si ritmuri de la portile Seraiului. Avem nevoie de un petic de nisip scaldat de mare si de cerul instelat deasupra noastra. "Aseara te-am asteptat/si n-ai venit/poate te-ai suparat/sau poate-ai adormi", zice Magda Puscas. Noi nu ne suparam daca nu vii. Esti liber s-asculti ce muzica vrei.
×
Subiecte în articol: folk you!