x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Al Jawala: Sound balcan în Fabrica

Al Jawala: Sound balcan în Fabrica

de Raluca Grintescu    |    01 Feb 2008   •   00:00
Al Jawala: Sound balcan în Fabrica

Pentru amatorii de “altceva music”, nu ezitaţi să treceţi mâine, 2 februarie, pe la Fabrica, unde Al Jawala îşi vor lansa noul album, intitulat sugestiv “Lost in Manele”.



Pentru amatorii de “altceva music”, nu ezitaţi să treceţi mâine, 2 februarie, pe la Fabrica, unde Al Jawala îşi vor lansa noul album, intitulat sugestiv “Lost in Manele”.


Aduce puţin cu Gogol Bordello, puţin cu Goran Bregovic, însă sound-ul lor etno/balcanic cu îngemânări de “big beats” se constituie într-o fuziune inedită a stilului trupei Äl Jawala. Cu concerte din Franţa până la Marea Neagră, Krischan Lukanow (tenor şi alto-saxofon), Steffi Schimmer (alto-saxofon), Daniel Pellegrini (tobe, percuţie şI digeridu), Markus Schumacher (tobe şI percuţie) şi Daniel Verdier (chitară bass) sunt cei 5 membri ai formaţiei Al Jawaja, o trupa care nu a ezitat să uimească audienţele cu sound-ul distinct şi inovator din zona Balkan Soul/Dance Beat, aducând rădăcinile gypsy pe ringul de dans. O trupă de muzicieni virtuoşi, care combină în muzica lor frânturi de culturi şi influenţe, sunete şi instrumente dintre cele mai variate şi neaşteptate.



SUNETUL CULTURILOR. Amalgam îndrăzneţ de jazz, funk, ritmuri balcanice şi drum’n bass, Al Jawala este, fără nici o îndoială, un concept ce trebuie experimentat live. Cu teme preluate de la Stereo Mc’s şi din repertoriul gypsy şi armonizate cu un jazz puternic susţinut de percuţie şi saxofoane, această trupă ce vine din Freiburg (Germania) reuşeste să rupă orice barieră culturală şi prejudecăţi. Concertul din Bucureşti face parte din turneul de promovare a celui mai nou album al lor, “Lost in Manele”. “Suntem mândri şi bucuroşi că România este prima ţară unde ne vom lansa albumul “Lost in manele”, care va fi distribuit naţional în toate magazinele de profil. Ne face o deosebită plăcere să cântăm din nou aici. Anul trecut, am cântat la Plai Fest în Timişoara unde publicul a fost fantastic” declară Krischan Lukanow.



Balkan Big Beats

Provocatori, fascinanţI, cosmopolitani şi totuşi accesibili, Al Jawala au cucerit publicul încă de la debutul lor din 2000. Timp de trei ani, cei 4 muzicieni concertează ca “street performers” pe întreg teritoriul Germaniei precum şi la festivaluri din Germania, Elveţia şi Franţa. Un an mai târziu devin quintet odată cu cooptarea în grup a bassistului Daniel Verdier. "Live at Jazzhaus Freiburg", primul album al trupei lansat în 2005, reprezintă debutul discografic în formula completă. Al Jawala primeşte Premiul pentru Cultură 2005 oferit de Primaria Emmendingen. În 2005, Al Jawala concertează pentru prima dată în Romania în cadrul festivalului Stufstock Vama Veche, urmând concertele de la Stufstock 2006 şi Plai – Timişoara în 2007, precum şi alte reprezentaţii live în Cluj, Bucureşti sau Timişoara. Anul trecut, trupa câştigă "Creole-Award", premiul World Music pentru cea mai bună trupă din Germania. (premiul juriului si premiul publicului). Albumul "Lost in Manele" e lansat oficial ţn Germania, în 2007, cu ocazia sărbătoririi a 500 de ani de existenţă a universităţii din Freiburg.



×
Subiecte în articol: culture club jawala