x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Antena 1 - Observatorul, cea mai credibila emisiune de stiri

Antena 1 - Observatorul, cea mai credibila emisiune de stiri

28 Noi 2004   •   00:00

Antena 1 se situeaza pe primul loc in topul preferintelor romanilor, datorita emisiunilor de stiri, marca "Observator". In acelasi timp, "Observatorul" este considerat programul de stiri in care telespectatorii au cea mai mare incredere.

"Observatorul" este programul de stiri preferat al romanilor, releva un sondaj CURS realizat in perioada 12-18 noiembrie 2004. Un procent de 29% dintre repondenti au desemnat Antena 1 ca fiind televiziunea care se situeaza pe primul loc in preferintele lor. Totodata, la intrebarea "Care este programul de stiri in care aveti cea mai mare incredere?", majoritatea celor intrebati (28%) au nominalizat tot stirile Antenei 1.

Alta caracteristica a stirilor postului de televiziune pe care repondentii au subliniat-o a fost "neutralitatea". Conform statisticii realizate, Antena 1 devanseaza alte televiziuni la acest capitol.

Antena 1 se situeaza in top si in ceea ce priveste prezentatorii principalei emisiuni de stiri, Alessandra Stoicescu si Lucian Mandruta fiind primele optiuni ale publicului telespectator. Postul de televiziune Antena 1 se mentine asadar in pozitia de lider cu "Observatorul", la categoria "cea mai de incredere emisiune de stiri".

Un studiu precedent realizat de CSOP, in luna iulie a.c., indica de asemenea ca Antena 1 se afla pe primul loc in topul televiziunilor. Sondajul CSOP a mai relevat ca principalul atribut al Antenei 1 este profesionalismul. (Sondaj CURS, realizat in perioada 12-18 noiembrie a.c.)

JURNALUL
Jurnalul National este cotidianul care prezinta cel mai obiectiv stirile referitoare la alegerile parlamentare si prezidentiale, sustin 13,8% dintre repondentii studiului CSOP. Urmatoarele cotidiene pe care repondentii le-au amintit la capitolul "neturalitate" in prezentarea stirilor electorale sunt Adevarul - cu un procent de 11,2%, Evenimentul Zilei - cu un procent de 8,3% si Libertatea cu un procent de - 6,3%. Urmatoarele cotidiene mentionate de publicul interogat sunt Romania Libera, National, Cotidianul, toate cu procente sub 3,2% in ce priveste neutralitatea abordarii stirilor din perioada electorala.

×
Subiecte în articol: arte antena