x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Antena 3 a inceput emisia

Antena 3 a inceput emisia

de Viorica Vinciu    |    29 Iun 2005   •   00:00
Antena 3 a inceput emisia

Luni, Antena 3 a debutat cu un jurnal de stiri prezentat de Vlad Petreanu si preluat integral de Antena 1. Debutul noului post de stiri s-a bucurat de audiente promitatoare.

Luni, 27 iunie, la ora 18:00, grila de programe Antena 3 a debutat cu un jurnal de stiri prezentat de Vlad Petreanu si preluat integral de Antena 1. Debutul noului post de stiri s-a bucurat de audiente promitatoare.

Vlad Petreanu a dat startul emisiei simultane Antena 1 - Antena 3 dupa un preambul facut de colegii de la Observatorul de seara, Alessandra Stoicescu si Lucian Mandruta. Antena 3 a lansat emisia cu un jurnal informativ, declarandu-si astfel zona principala de interes: stirile.

GRILA. Grupajele de stiri sunt cuprinse in grila Antena 3 din ora in ora, la fix. In afara stirilor prezentate succint, grila include jurnale ample, programate la momente importante ale zilei. Jurnalele de seara si de noapte sunt prezentate in timpul saptamanii de Vlad Petreanu si Mihai Gadea. Maria Coman va fi gazda jurnalelor mari din week-end.

Formatul Stirilor Antena 3 se bazeaza in primul rand pe relevanta. Stirea de interes imediat beneficiaza la Antena 3 atat de plasarea in context (legatura cu informatii anterioare pe aceeasi tema), cat si de analiza eventualelor efecte. Altfel spus, informatii ale caror perspective prezinta interes pentru public.

EMISIUNI. Productiile romanesti pe care Antena 3 le propune publicului pentru primul sezon de emisie sunt gandite intr-o legatura bine definita cu formatul stirilor. Dana Deac asigura agenda zilei cu programul matinal "Cafeaua cu sare", in care elementele cele mai importante ale zilei precedente dau tonul orelor ce urmeaza. "Stirea zilei" este talk-show-ul realizat de Gabriela Vranceanu Firea, care pune in dezbatere in fiecare seara, de luni pana vineri, cel mai important subiect tratat in jurnale. Informatiile economice sunt adunate de "Bizbazar", realizat de Moise Guran. "VDTV" analizeaza cele mai importante subiecte ale vietii mondene.

RATING. Debutul Antenei 3 s-a bucurat de rezultate cel putin promitatoare in ceea ce priveste audientele inregistrate. In cele 45 de minute ale transmisiei simultane cu Antena 3, Antena 1 a inregistrat un rating de 5,6% si o cota de piata atingand valoarea de 24,1%. Urmatoarele clasate au fost: Prima TV - rating 3,1%, share 13,2% - si Pro TV - rating 2,7%, share 11,5%. In acelasi segment orar, transmitand tot un jurnal de stiri, Realitatea TV a obtinut un rating de 1% si o cota de piata de 4,3%.

JAY LENO
Antena 3 a achizitionat si o serie de programe cu un succes international demonstrat. "Tonight Show" cu Jay Leno si "Top Gear" sunt doua dintre cele mai importante titluri. Abordand genul documentar, aceste programe propun telespectatorilor subiecte variate, de la istorie la viata celebritatilor, de la jurnale de calatorie la inovatii de ultima ora.

×
Subiecte în articol: arte antena