x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Arctic Monkeys, cel mai bun grup

Arctic Monkeys, cel mai bun grup

de Raluca Grintescu    |    22 Feb 2008   •   00:00
Arctic Monkeys, cel mai bun grup


Trupa rock Arctic Monkeys a dominat Brit Awards 2008 miercuri seară, la Londra, după ce a obţinut premiile pentru cel mai bun grup britanic şi cel mai bun album, pentru al doilea an consecutiv.

Ceremonie - trofee speciale la Brit Awards


Trupa rock Arctic Monkeys a dominat Brit Awards 2008 miercuri seară, la Londra, după ce a obţinut premiile pentru cel mai bun grup britanic şi cel mai bun album, pentru al doilea an consecutiv.

 

Cei patru membri ai trupei Arctic Monkeys, originari din Sheffield (nordul Marii Britanii), au devenit celebri în lumea întreagă cu primul lor album, “Whatever people say I am, that’s what I’m not”, care anul trecut a fost ales cel mai album britanic la Brit Awards. Noul lor material discografic, “Favourite Worst Nightmare” (2007), s-a plasat imediat pe primele locuri în topurile de vânzări şi a câştigat premiul Brit. De cealaltă parte, grupul care s-a reunit de curând, Take That, a câştigat premiile pentru cel mai bun concert şi cel mai bun single britanic, “Shine”.

 

CONTRIBUŢIE. Distincţiile pentru cel mai bun grup internaţional şi cel mai bun album internaţional – “Echoes Silence Patience Grace” le-au revenit americanilor de la Foo Fighters, aflaţi în plin turneu de promovare a ultimului album. La ceremonia găzduită de Sharon şi Ozzy Osbourne la Earls Court din Londra au cântat Rihanna, acompaniată de Klaxons, Amy Winehouse şi sir Paul McCartney, care a fost recompensat cu premiul Outstanding Contribution to Music, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea muzicii pop-rock. Sir Paul McCartney calcă astfel pe urmele unor mari artişti precum Oasis, Paul Weller, sir Bob Geldof, John Lennon, colegul său din trupa Beatles, şi Sting, care au fost recompensaţi cu prestigiosul premiu, votat de reprezentanţi ai industriei muzicale.

 

VALERIE. Kate Nash a primit titlul de cea mai bună artistă britanică, în timp ce producătorul Mark Ronson a primit titlul de cel mai bun cântăreţ britanic. El a interpretat, împreună cu Amy Winehouse, hitul lor, “Valerie”. Kylie Minogue a câştigat premiul pentru cea mai bună artistă internaţională. Artista australiană, care a interpretat single-ul său “Wow”, a declarat că se simte “foarte recunoscătoare”. De cealaltă parte, Kanye West, care nu a fost prezent la ceremonie, a primit premiul pentru cel mai bun artist internaţional.

×
Subiecte în articol: culture club