x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Avocat la oi m-as duce

Avocat la oi m-as duce

10 Sep 2004   •   00:00

V-ati uitat vreodata cu creier de oaie la gazonul stadioanelor de fotbal? Eu da! M-am simtit pe loc frustrata. M-am simtit cum se simt oamenii care s-au spurcat cu icre negre si acum normal ca nu mai au chef sa manance icre de crap cu ceapa. Beehee-hee!

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Si, ca s-o citez pe mamai-mea, in loc sa puna mana pe sapa, unii se-apuca de comentat partide de fotbal care au loc pe un gazon... mmmm... numai bun de rumegat!

Aseara (miercuri) am vazut meciul Olanda - Cehia... pentru sufletul meu de ovina. Asa l-am descoperit pe domnul Jumatate. Asa-l cheama pe Jumatate. Jumatate! Si stiti ce? Numele asta chiar i se potriveste.

Exemplu: "biletele s-au vandut... or sa se vanda", "stadionul e plin.... va fi plin", "ii surprind... ii surprind... i-au surprins pe olandezi" si enumerarea poate continua, dupa principiul, umpleti spatiile goale cu cuvintele potrivite. Ca in manualele de limba engleza de pe vremea mea, de cand eram io tanara mioara.

Am avut o mica, dar senzationala revelatie. Am descoperit ca nu poti fi un comentator coerent la televizor daca esti redactor in presa scrisa. Fiecare cu treaba lui, nu-i asa? Dupa cum, daca esti specializat in prasit, e prea putin probabil c-ai putea fi vreodata un apicultor genial sau un vorbitor fluent de limba sanscrita.

Chiar daca nu a fost de natura sa-mi trezeasca spiritul de microbist, meciul a reusit totusi sa-mi produca binecuvantate stari de buna-dispozitie. E foarte important sa adormi fara ganduri urate in cap, iar domnul Jumatate a reusit sa-mi asigure un somn odihnitor. Colegul lui il intreaba foarte interesat (si pe buna dreptate) de ce meciul e vaduvit de prezenta unor jucatori cu adevarat importanti. "Multi s-au retras", a zis Jumatate. Exact asa cum as fi zis si io. Nu esti intr-un loc pentru simplul fapt ca esti in altul. Dupa cum nu joci intr-o partida de fotbal pentru ca te-ai retras. Logic, nu?

In fine, nu mai behai inutil. Atata doar mai vreau sa zic: ca in loc sa aud vorbindu-se vorbe despre cai verzi pe pereti, as fi preferat sa aflu daca arbitrul a scos cartonasul galben cand i-a zburat unuia pantoful din picior. N-am aflat nici pana acum.

Din cauza asta gasesc eu de cuviinta sa ma erijez in avocatul oilor, care ar da orice sa manance un gazon bun de Olanda in loc sa vada meciuri de fotbal.

×
Subiecte în articol: arte