x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Balada pentru o glezna umflata

Balada pentru o glezna umflata

de Luiza Moldovan    |    28 Oct 2005   •   00:00
C(RAMPE)
Tocmai am putut urmari un program artistic sustinut de Minodora la Maxim (s-ar putea sa se scrie cu doi "ics", da’ nu sunt chiar sigura) si, de emotie, nu prea pot sa misc degetele pe tastatura. Deci sunt foarte emotionata si ma buseste si plansul. Aceasta mare doamna a muzicii si, de fapt, a culturii romanesti vorbea in cantecul ala al dumneaei ca atunci cand "spre cer priveste" parca sa zic ca-l iubeste pe baiatul ala al ei.

Ca si cum n-ar fi suficient ca investeste atata suflet in baiatul asta, aflam din continuarea frumoasei si emotionantei melodii ca ar vrea sa fie o stea "sa-i lumineze viata". Bai, sa fie! Doamna Minodora stie ceea ce eu inca n-am aflat: ca, de fapt, sufletul lumineaza nu asa doar de sanchi, ci pentru ca e foarte mare. Numai un suflet mare (si deci luminos) ar putea sa lumineze, nu orice suflet.

Care va sa zica, lumina, cititorule, este prelungirea fireasca (si, as adauga eu, mare) a sufletului. Un suflet mare, care va sa zica, o lumina pe masura. Un suflet mic, ghiceste si singur, ce sa-ti dau eu mura-n gura...

Acuma, daca tot am stabilit despre doamna Minodora ca este un suflet mare care lumineaza o viata, as dori s-o rog sa-mi repare si mie glezna, ca mi-am sucit-o rau si mi s-a umflat. Melodia dumneaei a dat-o de gol. Daca tot are un suflet mare, eu as ruga-o sa-mi lumineze si mie glezna si, mai mult ca orice, sa nu ma mai doara.

Daca se poate, sa faca treaba asta pana sambata, pentru ca sambata am un eveniment si trebuie sa-mi pun pantofi cu toc, n-am ce face. Bai, deci, doamna Minodora, va rog frumos, caci stiu cat sunteti de artista si de bogata sufleteste, va rog mult de tot, luminati-mi si mie glezna si jur pe viata lu’ Tzac si Pac ca va cumpar toate albumele (aveti mai multe???), imi fac parul ca al lu’ dumneavoastra, imi cumpar si eu sacou cu model care imita blana leopardului, invat pe dinafara versurile sensibilelor dumneavoastra melodii si, mai mult ca orice, imi iau un baiat caruia sa-i spun ca atunci cand spre cer privesc, ba, iubitu’, as vrea sa-ti luminez viata. Fireste, nu voi face asta decat dupa o consultatie astrala, nu asa, pe ne-ve, ca sa stiu si eu in ce zodie e baiatul, daca pot sa-i luminez viata din constelatia mea si, eventual (dar numai eventual), dac-as putea sa-i mai luminez si cararea cand vine de la job, sa nu uite sa ia apa pe drum.

De fapt, daca ma gandesc mai bine, ar putea sa-si lumineze singur cararea, cu telefonul mobil, ce sa ma mai chinuiesc eu... Nu, deci, doamna Minodora, melodia dumneavoastra, am constatat de una singura, mi-a mers drept la inima. Dar ce sa ma fac, doamna, cu glezna asta a mea umflata?

×
Subiecte în articol: arte suflet