x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Barbatie si virtute

Barbatie si virtute

02 Sep 2004   •   00:00

Ah, ce-am ratat aseara! A-nceput "Din dragoste", doamnelor si domnilor, iar eu, eu ce faceam? Pierdeam vremea pe terase, ma distram tinereste, ma hlizeam, ma veseleam, ma boemeam. (Cartelnicilor le spun de pe acum ca stiu ca acest cuvant nu exista, dar ca mie-mi place sa inventez brusc tot felu’ de sintagme, una mai proasta ca alta).

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Prin urmare, l-am ratat la mustata pe Mircea Radu, dar promit ca de acum incolo o sa-mi fac programul in functie si de el, si de colegul lui Dan Negru, despre care aud cu veselie, hlizeala tinereasca, optimism si voie-buna, ca-ncepe iar seria lui de emisiuni Ciao Darwin. Sa fie primit si cand ne-o fi mai rau, asa sa ne fie! Dar daca pe Mircea Radu l-am ratat, nu acelasi lucru pot spune despre EL! Lansata intr-un zapping indracit, circuland cu o viteza de trei programe pe secunda, pe fondul consumului exagerat de lapte de soia cu aroma de vanilie, am ajuns intr-un loc prea accesat de toata lumea, dar pe care putini au rabdare sa ramana. MTV.

Pai sa va spun: avea un costum alb, de ginerica si dadea din buric pe malul marii. Ii mai lipsea un ghiul pe degetul mic de la mana dreapta, asortat firesc la o unghie lasata mare. In jurul lui, niste tineri erau tineri si cantau un cantec la un fel de mandolina. Nu stiu, s-ar putea sa nu fi fost o mandolina.

Dar in acelasi timp, s-ar putea ca ceea ce... in fine... "canta" EL sa nu fi fost un cantec. Un cantec iti da totusi niste emotii. O melodie iti produce vibratii pozitive. O strambatura sonora, insa, nu e de natura sa-ti produca astfel de reactii. O strambatura sonora seamana cu o manea, dar sta bine-mersi adapostita sub denumirea de "melodie".

Si sa va mai spun: omul ori e total imberb, ori s-a barbierit proaspat pentru ceea ce indeobste denumim videoclip. Are asa, un par ciudat prin care-si mai trece cate-o mana din cand in cand, in timpul balansului (dansului?).

"Intinde-mi o mana, iubito/ Sa-ti daruiesc multi trandafiri", spune EL privind in camera, demonstrandu-si astfel barbatia, dar si, de asemenea, ca e foarte generos. La cat costa, a-i darui iubitei "MULTI" trandafiri mi se pare sacrificiul suprem. Nu oricine-si poate permite sa cumpere trandafiri la bax. Fuego insa (caci, da, despre el este vorba!) poate.
×
Subiecte în articol: arte