x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ca$$a Loco - Nu eşti tu un pic cam prost?

Ca$$a Loco - Nu eşti tu un pic cam prost?

de Cassa Loco    |    20 Apr 2007   •   00:00

COMUNICATUL SAPTAMANII
Devine o misiune aproape imposibilă să serveşti un film în tihnă la orice cinematograf, fără să îţi audă urechile palavre ieftine şi încercări cu sau fără reuşită de a avea sex. Nu mai ţine nimeni cont de cei din jur şi ajungi până şi tu să te molipseşti
COMUNICATUL SAPTAMANII
De ce ai tot timpul impresia că românul e tot timpul pus pe afişaj. Acest showing off ieftin, care de cele mai multe ori îţi dă impresia de cel mai simplu mod de a părea interesant. Până la urmă asta te face a fi? şi până la urmă în ochii cui. În ochii proprii sau în ochii celorlalţi? Pentru cine e tot acest show? Regia personală e semnată după scenariul cui? De cele mai multe ori am senzaţia că scenariul nu le aparţine "regizorilor", scriptul fiind împrumutat. Iar împrumutul ăsta nu îi dă nici măcar o altă savoare, ci mai degrabă îl face a fi o copie ieftină a unui "brand" de mult şters de sclipire. Unde dracu e originalitatea individului, unicul şi personalitatea? În spatele unor nume celebre, fie ele de îmbrăcăminte, accesorii vestimentare sau a mărcilor de maşini, ajustaţi de veşnicii ochelari de soare, purtaţi de parcă au fost lipiţi de nas, sunt personaje care se laudă cu ceea ce se vede. şi în aşa hal, încât oripilarea vine rapid ca lăcrimarea după privitu-n soare. Nu ştiu de ce, dar cu toate că suntem latini, parcă la noi e mai exagerat ca la alţii. N-au inventat nici roata, nici telefonul şi nici vreo reţetă antideces. Dar asta e... vedem, gesturi, chei aruncate pe mese, ascultăm limba gimnastică şi suntem enervaţi de indivizi de ambe sexe în orice locşor al vieţii cotidiene.

Fără respect şi bun simţ, aceste ingrediente care din păcate sunt nefolosite pe la noi. O shaorma plină de maoineză. Praf şi culoare gri. Ce-ar fi să renunţi la perechea aia de blugi Dolce&Gabana fake, la fel ca propitaru, asezonată după gust cu noul telefon mobil uşor ca un fulg? Ce-ar fi dacă ai deveni brusc interesat şi de mediul înconjurător, chiar dacă asta nu înseamnă neapărat pepushea de la masa vecină, care povesteşte uzând de cuvântul magic "fatăăă" la fiecare 3 minute.

Neeaaah! Vise! Vise cu ochii larg închişi, gândindu-mă la cai verzi pe pereţi. Devine din ce în ce mai greu să faci faţă ţăranului! Nu mă refer la ţăranul de baştină, născut şi crescut în capu’ satului, ci la ţăranul parvenit, care trăieşte în 43,38 metri pătraţi de beton armat cu megamaşină în faţă şi cunoştinţe de 128 kilobitzi. La dracu... Devine o misiune aproape imposibilă să serveşti un film în tihnă la orice cinematograf, fără să îţi audă urechile palavre ieftine şi încercări cu sau fără reuşită de a avea sex. Nu mai ţine nimeni cont de cei din jur şi ajungi până şi tu să te molipseşti. Chiar dacă pleci de dimineaţă cu un tonus ok, plin de toleranţă, un pic mai înţelegător şi binevoitor, în câteva ore devii inversul. E ca şi cum ai vrea să fii tolerant cu ţânţarii în Deltă. C’mon!

Sunt peste tot. Te atacă din toate părţile. Ţăranul coclit şi fără pic de respect e prezent. Ţăranul 1, 2 şi 3. Încerc să îmi imaginez o cale de ieşire. Un drum spre luminiţă. O autostradă a soarelui care să aibă o ieşire şi pe strada noastră. Un dresaj al culturii bunului simţ. Arta respectului. Modestia. Profesorul. Lecţia. Din păcate, mă trezesc singur cu palmele realităţii date vehement peste faţă, cu insinuare directX v1.1. n-ai tu şanse ,mah băiatule.
Nu eşti tu un pic cam prost?

×
Subiecte în articol: arte