x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Casa bantuita

Casa bantuita

14 Mar 2005   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA
TV - Reality-show cu strigoi in Craiova Pe Strada Brezei, la casa cu numarul 9, prizele ard fara sa fie racordate la reteaua de curent electric, iar becurile explodeaza fara sa fie aprinse. National TV va difuza timp de o saptamana un reality-show din casa bantuita, pentru a afla ce se intampla exact acolo.
ADRIANA PADURARU

PARANORMAL. Familia Grecu este convinsa ca este bantuita de stafii sau de diavol
Emisiunea Miezul Problemei, moderata de Madalin Ionescu, a fost prezentat un caz deosebit de ciudat, care a dat nastere unui reality-show. In Craiova, intr-un cartier marginas, pe Strada Brezei, la casa cu numarul 9 se petrec lucruri demne de "Dosarele X". Prizele merg chiar daca nu sunt racordate la reteaua de electricitate, becurile explodeaza fara sa fie aprinse, iar pietrele sunt aruncate de o mana nevazuta spre cei care locuiesc in imobil. Membrii familiei care locuiesc aici au inceput sa creada ca sunt terorizati de stafii sau de diavol.

STAFIA. Familia Grecu este bantuita din luna octombrie anul trecut, dar in ultimele saptamani evenimentele s-au intensificat. Proprietara casei, Constanta Grecu, spune ca, desi au schimbat de cinci ori instalatia electrica si peste 40 de intrerupatoare, prizele au continuat sa se arda. Nici dupa debransarea de la curent de catre Renel problemele nu au incetat. Niste preoti si-au dat cu parerea ca aceasta casa este blestemata. Parintele Ilie, venit de la Muntele Athos, nu isi poate explica ce se intampla in casa.

Nicoleta Moldoveanu, parapsihologul prezent in emisiune, a declarat ca toate problemele vin de la o femeie care se numeste Maria si care le-a facut foarte mult rau. Exista doua femei numite Maria: sora Constantei, cu care a fost certata mult timp, si mama lui Costel, cu care acesta nu vorbeste de la 6 ani, de cand a fost parasit. Nicoleta Moldoveanu a indemnat-o pe Constanta sa caute in podul casei, pentru ca acolo va gasi raspunsul la intrebarile ei.

REALITY-SHOW. Proprietarii casei spun ca unul dintre copii a fost impins in zid de o mana nevazuta, aragazul s-a aprins fara ca cineva sa ii dea drumul, tamaia pe care Constanta o ardea a fost gasita imprastiata pe podea. In urma celor intamplate, National TV a instalat camere de luat vederi la casa bantuita si va difuza timp de o saptamana un reality-show, pentru a afla ce se intampla exact acolo.

STAFIILE AU CAPTIVAT PUBLICUL
Mesajele de pe banda din partea de jos a ecranului demonstreaza faptul ca emisiunea cu stafii a avut priza la public. Oamenii si-au exprimat pareri din cele mai diverse, legate de subiect sau total pe dinafara. De exemplu, o doamna se plange ca este in aceeasi situatie cu victimele: "EU AM TRAIT ANI DE ZILE LINGA UN STRIGOI (SOTUL MEU)". Un altul este de parere ca strigoiul este Ceausescu: "STRIGOIUL*LVI*CEAUSESCU*BINTUIE*PRIN*OLTENIA". Sau o fi de vina cuptorul cu microunde? "Este vorba de un canp macnetic doama aveti cuptor cu microunde sa intimplat si intrun sat din italia problemaproblema asta", a SMS-uit un privitor. Un alt privitor este ferm convins ca si locuinta sa este bantuita: "Ori de cate ori cuplez un consumator electric porneste contorvl!". Mitul Dracula si-a facut si el aparitia: "Cineva din familie a murit si nu iau intepat inima, sufletul lui inca umbla pintre ei" sau "Faceti la voi DRACULA PARC.Poate scoateti Roamania din inflatie cu banii castigati.Bacau". Solutiile gasite de mai multi telespectatori sunt plecarea din casa sau demolarea, dinamitarea sau incendierea acesteia.
×
Subiecte în articol: arte casa bantuita