x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Celule si mialc

Celule si mialc

01 Sep 2004   •   00:00

Ce frumoasa e lumea adolescentei! Ce minunati sunt oamenii si ce complex e organismul uman! Are celule multe, multe, care-si fac treaba fara sa stea la discutii. Fiecare stie ce are de facut. Cred totusi ca un job de celula intr-un organism complex de adolescent minunat nu e chiar o chestie simpla.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Uite, de pilda, serialu’ asta, de pe teveredoi, cu adolescenti! Pe vremea mea era "Racheta Alba" si "Pistruiatul". Acum sunt telenovelele. Constat cu mirare ca problemele adolescentilor s-au schimbat considerabil fata de vremea mea. Daca pe vremea mea faceam schimb de casete cu Metallica si-i dispretuiam pe depesari, acum adolescentii au ajuns sa aiba probleme de adulti.

Manuel plus Mia egal lav si nu au camera sa se. Drept pentru care Manuel s-a dus la colegul lui de trupa (in sfarsit, o chestie adolescentina!) ca sa-l roage sa-i dea camera lui, ca sa se puncte-puncte cu Mia. Mia i l-a furat pe Manuel alteia. (Ce fata fara suflet Mia asta!) Lola are un prieten invizibil. Prietenul invizibil al Lolei ii lasa biletele in dulapior. Totodata, o urmareste din urma. Ii plac reactiile Lolei. Intr-o vreme incetase sa-i mai scrie si Lola se resemnase, dar acum s-a schimbat modificarea. Iar ii scrie! Acum, problema e cu Marco. Marco are intr-adevar o problema, pentru ca a zis "nonpuedeser" si d-aia.

Mai misto probleme au totusi adultii. Am re-re-re-re-revazut cu ma-ma-ma-mare placere fil-fil-fil-filmul "Victor, Victoria", unde July Andrews se joaca de-a barbatul. Filmul mi-a demonstrat inca o data ca organismul uman, oricat ar fi el de complex, e totusi de o savoare incontestabila. Aici, jobul de celula are provocarile lui, implinirile lui, confirmarile lui. O July Andrews aprinzandu-si trabucul. Un Robert Preston comunicand sententios: "rusinea e un sentiment pios inventat de oameni ca sa-i exploateze pe altii". Un James Garner beat mort care intra intr-un bar fetid si care, intr-o liniste colosala, cere: "Milk" (lapte).

Fara sa vreau, replica asta mi-a evocat reclama cu Nadia care face giumbuslucuri printre rafturile unui magazin si care, la sfarsit, recomanda mamos-prietenos: "bea si tu leidi MIALC". Cred ca James Garner pe ea a ascultat-o.

×
Subiecte în articol: arte