x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Chestii faine si exces de zer

Chestii faine si exces de zer

17 Sep 2004   •   00:00

De mai multa vreme ma chinuie o intrebare: pe cine sau pe ce tabara Cristian? Este una dintre intrebarile alea la care orice raspuns ai gasi, n-ai face decat sa-i sporesti misterul. In final, ajungi sa te sfasii inutil intre dileme existentiale, sau, mai rau, sa privesti absent televizorul oprit si sa te intrebi simplu: "de ce?."

LIZA LUPU - C(RAMPE)

Eu n-am s-ajung pan-acolo. Cred c-am gasit un posibil raspuns: Cristian Tabara pe Certeze. Certeze este un sat (comuna?) din Satu-Mare, cu oameni harnici care-o duc bine. Da, acolo romanii sunt fericiti. E fain sa vezi lucruri placute la televizor, fete zambitoare de batrani mistocari... aproape ca nu-ti vine sa crezi. Cristian, care zilele astea tabara pe Certeze, are o misiune cool: sa prezinte telespectatorului NORMALITATEA.

Si iete-asa demonstreaza omul ca poti face televiziune aducand in fata camerei de luat vederi nu lacrimi, nu figuri desfigurate de suferinta, nu alunecari de teren, nu copii bolnavi si nici bagaboante de pe centura duse la bulau pentru a enspea oara, lasand astfel nesatisfacuta o armata de soferi de tir nevinovati.

Inclin sa cred ca stiu de ce poti sa retii atentia telespectatorului cu imagini frumoase si discursuri calme. Pentru ca normalitatea a devenit anormala. Pentru ca s-a-ntors lumea cu susu-n jos. Pentru ca discursul violent si imaginea-soc au devenit locuri comune. Asa ajungi sa te uiti siderat la oameni calmi si fericiti, sa faci reportaje despre locuri in care nu se-ntampla nimic sau, daca se-ntampla, e ceva dragut. Uau! Asa ceva chiar se poate! Cristian Tabara o demonstreaza zilele astea... numai la prrro-teve.

Nu mai auzisem de mult expresii de genul "mi se sopteste in casca" sau "aflu din platou", dar ieri dimineata am auzit ceva de genul asta la Prima teve. (E o esmisiune acolo foarte chinuita in care se tachineaza doi, crezand despre ei ca sunt foarte haiosi si ne fac si pe noi sa radem.) Cat timp m-am uitat io, am aflat ca "i se spune in casca" ceva fetei aleia si fata, intr-un exces de zel, ne-a impartasit si noua.

As vrea si o casca d-aia, da’ sa mi se sopteasca, daca se poate, numai cuvinte porcoase.
×
Subiecte în articol: arte