La cererea publicului, spectacolul-confesiune al maestrului Radu Beligan va fi reluat la Sala Mică a Palatului (Sala Auditorium), în zilele de 4 şi 5 iunie, începând cu ora 19:00. Cu acest prilej, cei prezenţi la prestigiosul eveniment vor putea achiziţiona ediţia revizuită şi completată a volumului "Note de insomniac", însoţită de autograful original al autorului.
Cartea conţine o anexă de 40 de pagini la care s-au adăugat volumului iniţial, apărut în 2001, un jurnal al amintirilor şi, totodată, o colecţie de eseuri. Sub semnătura maestrului, ediţia limitată (900 de exemplare) a manuscrisului "Note de insomniac" a fost lansată la sfârşitul anului trecut în cadrul Festivalului Artelor Bucureşti, în prezenţa unui public numeros, entuziast şi plin de admiraţie, care a beneficiat de un spectacol inedit, "Confesiuni despre artă şi viaţă".
Iată un fragment din "Note de insomniac": "În ciuda diferenţei de vârstă dintre noi, Victor Eftimiu mi-a acordat prietenia lui, mai ales după ce am jucat rolul vagabondului din «Omul care a văzut moartea». Făceam deseori vacanţele împreună la mare şi ne pierdeam în lungi discuţii peripatetice..."
OVIZII
"O dată, la Constanţa, ne-am oprit în faţa unei vitrine în care erau expuse vreo 20 de busturi în miniatură ale lui Ovidiu, exilatul de la Tomis. Nişte orori din ghips, trase în serie. Peste grămada de busturi kitsch, un anunţ scris cu litere mari preciza: «OVIZI, 6 lei bucata». Îmi amintesc explozia de râs pe care ne-a stârnit-o acest plural stupefiant şi, de aici, consideraţiile de ordin lingvistic. în fond, negustorul făcuse o analogie: guvid-guvizi; ovid-ovizi..."
Destăinuirile omului de teatru Radu Beligan au ajuns în sufletele a zeci de mii de oameni din întreaga ţară, o dată cu turneul naţional susţinut în tot acest timp cu sprijinul lui Pepino Popescu, preşedintele Asociaţiei pentru Viitorul European al României. De fiecare dată, sălile de spectacol s-au dovedit neîncăpătoare pentru nenumăraţii spectatori veniţi să asculte cele mai frumoase povestiri despre personalităţile lumii teatrale care i-au marcat destinul şi cariera, dar şi mărturisiri privind teatrul românesc din ziua de azi.
Pentru spectacolele de la Sala Mică, biletele costă 80 de lei şi se găsesc la Sala Palatului, Magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center etaj 2 sau www.vreaubilet.ro, www.blt.ro, www.bilete.ro.
Citește pe Antena3.ro