x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CULTURA/MASS-MEDIA/Info - 1 septembrie 2004

CULTURA/MASS-MEDIA/Info - 1 septembrie 2004

01 Sep 2004   •   00:00
INTERNET IN MUZEE. Marti, 31.08.2004, Ministerul Culturii si Cultelor a organizat o conferinta de presa avand ca tema prezentarea, in premiera pentru Romania, a unei noi tehnologii de conexiune la Internet. Sistemul PLS presupune asigurarea de servicii de voce, date, imagini digitale, telefonie si Internet cu ajutorul unei retele preexistente de energie electrica. Avantajul principal al acestei tehnologii este tocmai faptul ca nu presupune implementarea unei infrastructuri de cabluri. In plus, o data conexiunea stabilita, toate prizele vor beneficia de legatura la Internet. Obiectivele care se bucura deja, in strainatate, de acest gen de conexiune sunt scoli, muzee, blocuri si hoteluri. Un alt avantaj este acela ca adoptarea noii tehnologii nu afecteaza arhitectura unor cladiri cu valoare istorica. (Miruna Mihalcea)

FILM. Steven Spielberg si Tom Hanks vor deschide azi cea de a 61-a editie a Festivalului de la Venetia. Tara noastra va fi reprezentata la sectiunea "Orizonturi", infiintata anul acesta, de pelicula "Ambasadori, cautam patrie", in regia lui Mircea Daneliuc. In competitie se afla 21 de lung-metraje, dintre care mai mult de jumatate sunt europene, cealalta jumatate impartindu-se intre SUA si Asia. Juriul editiei din acest an va fi prezidat de regizorul britanic John Boorman, asistat de actritele Helen Mirren si Scarlett Johansson. (Adriana Paduraru)

DEBUT. Interpretul lui Ross din serialul "Prietenii tai" va debuta ca regizor de film pentru marele ecran. Pana acum, David Schwimmer a fost doar actor si regizor tv. Insa el spune ca l-a prins pe Dumnezeu de un picior in momentul in care i s-a incredintat scenariul comediei de lung-metraj "Run, Fat Boy, Run". Acesta reda povestea unui barbat supraponderal care vrea sa-si impresioneze fosta iubita prin participarea la maratonul New York-ului. Schwimmer a declarat ca scenariul era mult prea amuzant pentru a-l refuza (C.O.)

×
Subiecte în articol: arte