x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CULTURA/MASS-MEDIA - INFO - 11 septembrie 2004

CULTURA/MASS-MEDIA - INFO - 11 septembrie 2004

11 Sep 2004   •   00:00
TEORIA SI ARTA CONSPIRATIEI. 11 septembrie 2001 - atentat impotriva Americii. Ziua in care cea mai mare putere a lumii a fost ingenuncheata de teroristii arabi. Patru avioane de pasageri au fost deturnate. Doua au distrus complet World Trade Center si unul a atacat Pentagonul. Un al patrulea s-a prabusit in Pennsylvania. La trei ani de la tragicele evenimente de atunci, care au pus in miscare lupta impotriva terorismului international, Realitatea TV realizeaza o Editie Speciala intitulata "Teoria si arta conspiratiei". Va fi un remember al fatidicei zile, dar si o analiza a fenomenului, facuta cu detasarea data de timp. Moderatorul maratonului, care va dura patru ore si va putea fi urmarit incepand cu ora 16:00, va fi Andrei Bacalu. Vor interveni, in transmisiune directa de la New York, chiar din Zona Zero, corespondentul Realitatea TV Andrei Postelnicu si Michael Voicu, pompier american de origine romana, participant activ la operatiunile de salvare de la WTC. In studioul Realitatea TV, Andrei Bacalu ii va avea ca invitati pe Cristian Tudor Popescu, ziarist, redactor-sef Adevarul, colonel SPP Dan Nita si Daniela Zaharia, profesor Facultatea de Istorie, sinolog.

DIN NOU "TAKE". Teatrul National din Bucuresti va deschide astazi stagiunea, pentru al patrulea an la rand, cu "Take, Ianke si Cadir" de Victor Ion Popa, unul dintre cele mai de succes spectacole ale teatrului. Reprezentatia ii va aduce din nou in fata publicului pe Radu Beligan, Marin Moraru, Gheorghe Dinica, Valentin Uritescu, Mihai Calin, Monica Davidescu si Silvia Nastase. Lansata in premiera in toamna anului 2001, montarea regizorului Grigore Gonta s-a jucat de atunci de aproape 130 de ori, iar numarul spectatorilor a trecut de 110.000.

FILM. In aceasta seara, la Antena1, de la ora 22:15, celebrul actor Kiefer Sutherland joaca rolul unui bogat om de afaceri, care se lasa sedus de un detectiv interpretat de atragatoarea Rebecca De Mornay. Personajul lui Sutherland din "Seductie" e casatorit, dar cade in cursa intinsa de propria sotie, care o angajeaza pe De Mornay pentru a testa loialitatea sotului. Desigur, ca in orice thriller de calitate, lucrurile nu sunt asa cum par si detectivul se trezeste acuzat de crima.

×
Subiecte în articol: arte