x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CULTURA/MASS-MEDIA/Info - 31 august 2004

CULTURA/MASS-MEDIA/Info - 31 august 2004

31 Aug 2004   •   00:00
FESTIVAL. Prima jumatate a lunii octombrie va gazdui, la Bucuresti, Brasov si Timisoara, Saptamanile culturale suedeze "Zvon de Suedia", un eveniment organizat de Institutul Suedez din Stockholm si Ambasada Suediei la Bucuresti. Programul va contine spectacole de jazz, etno, dans contemporan, teatru si circ, dramaturgie contemporana suedeza si expozitii de fotografie. Pe scenele teatrelor Bulandra, Odeon, Act, New Gallery, Laptaria lui Enache si sala ArCuB veti gasi fragmente de cultura suedeza. (M.M.)

NUNTA. Regizorul si producatorul francez Luc Besson s-a casatorit, la sfarsitul saptamanii trecute, la castelul sau de la Trinit...-des-Laitiers, aleasa fiind Virginie Sylla. Printre cei 400 de invitati s-au numarat Claude Chirac, fiica presedintelui Frantei, Dominique de Villepin, ministrul de Externe, Madonna, Sting, Jean R...no si G...rard D...pardieu. In satul din vestul Frantei nu se putea intra decat cu invitatie semnata de mire. Besson este de patru ani impreuna cu Virginie, cu care are si doua fetite, Talia si Satine. (A.P.)

FILM. Prezent la Festivalul de Film Anonimul, de la Sf. Gheorghe, in calitate de invitat, regizorul de film Nae Caranfil n-a prea trecut pe la vizionari. "Din tot ce-am vazut, destul de putin, de altfel, mi-a placut filmul lui Jim Jarmusch, "Coffee and Cigarettes". A vazut si "Buongiorno, notte", controversatul film al lui Marco Bellocchio, care a obtinut Marele Premiu, si nu i-a placut. Caranfil are un proiect pentru sfarsitul acestei veri: o luna de prospectie in Franta, pentru scenariul unui proiect fara nici o legatura cu CNC. (C.D.)

TV. Canalul de televiziune AXN si-a dublat numarul de telespectatori, la numai zece luni de cand s-a lansat, ajungand astazi la doua milioane. Abonatii AXN sunt raspanditi in sase tari din Europa: Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Romania si Bulgaria. AXN are o grila care contine cel mai popular gen, actiune si aventura, printre acestea numarandu-se filme, programe tip reality si animatie de actiune pentru un public cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani. Canalul, disponibil prin cablu si satelit, transmite 24 de ore din 24 seriale de succes atat din Statele Unite cat si din Europa (Andromeda, Vanatorii de comori, Survivor etc.), programele fiind traduse integral. (M.M.)

×
Subiecte în articol: arte