x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Despre dubii, cu o oarecare sinceritate

Despre dubii, cu o oarecare sinceritate

11 Aug 2004   •   00:00

Sa-mi spuna si mie cineva cum se spune corect: Darabont cu ti de la turloi sau cu ti de la tampit. Ca eu nu mai inteleg nimic.

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

Uite, de exemplu, aceasta tanara de la stirile adevarate (productie OTV), da, da, cea cu trandafiras la gat, ii zice cu ti de la turloi. Pentru ca in secunda urmatoare sa intre in unda (ah, ce misto suna asta!) o caseta pe care o reporterita entuziasta ii spune cu ti de la tampit. La un zapping distanta, ingerasul meu pazitor ma face sa nimeresc pe tvRM exact in momentul in care un nene pronunta numele acestui mare demnitar roman. Ii zice cu ti de la tampit.

Nu stiu despre tine, dar eu cred in zicala aia: "Atunci cand mai multi iti spun ca esti beat, te duci si te culci". In extenso, inclin sa cred ca daca doi ii spun lui Darabont Darabont si nu Darabont (parca suna si aiurea, nu crezi?!?), atunci, eu una cred ca pe Darabont nu-l cheama cu ti de la turloi, ci cu ti de la tampit. Asa cred eu!

Oricum, seara micilor, dar enervantelor mele dubii nu avea sa se incheie aici. Pe National TV am dat mai tarziu de o emisiune d-aia cu fotbalisti si moderatori care le pun intrebari despre tot felu’ de minute de joc si fotbalistii raspund asa, cu o atitudine detasata si docta in acelasi timp. Cu o atitudine de meserias. Am admirat dintotdeauna dialogurile pe teme de minute de joc, exact la fel cum ii admir pe cei care pot sa vorbeasca ore in sir despre frunzulitele aparute printre dalele de piatra dupa o ploicica de vara. Sau despre un chistoc. Sau despre o scama. Sa fim sinceri: asta presupune viziune, travaliu, imaginatie, creatie, lucruri pe care nu le are oricine.

Uite, de pilda, Gica Popescu. Il ascult pe Gica Popescu exact la fel cum il ascult pe Patapievici: cu gura cascata. Ca vorbesti despre cornerul din minutul saptispe sau despre "Omul recent", pentru mine e cam tot aia. Atata doar, ca la cornerul din minutul saptispe iti face si scheme si-ti da si-n reluare cu incetinitoru’ si poti sa-ntelegi mai usor. Dar la "Omul recent" cine-mi face mie desene? Aud? Cine-mi da mie cu incetinitoru’? Ei, vezi? Aici e buba!

In concluzie, eu una nu fac nici o diferenta intre cei doi. Ah, ba da! Gica Popescu se-mbraca mult, dar MULT mai misto!
×
Subiecte în articol: arte