x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Eveniment - Scala din Milano vine la Sibiu

Eveniment - Scala din Milano vine la Sibiu

22 Feb 2007   •   00:00
Eveniment - Scala din Milano vine la Sibiu

Pe 25 si 26 februarie, la Sibiu, in cadrul programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana", vor avea loc doua concerte sustinute de Ansamblul Instrumental Scaligero, de la Teatrul Scala din Milano.

In Romania, faima Ansamblului a fost pusa in umbra de scandalul nascut de vinderea biletelor. Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu, unde va avea loc concertul, are o capacitate de 357 de locuri, infima in comparatie cu numarul iubitorilor de muzica clasica ce ar fi vrut sa fie prezenti. Astfel, in seara de 25, toate locurile vor fi ocupate in exclusivitate pe baza de invitatie. Initial, in program era o singura reprezentatie, ce a fost dublata la insistentele sponsorului.

Biletele puse in vanzare, cu preturi intre 70 si 100 RON, s-au epuizat intr-o ora si jumatate. repertoriu. "Nu s-au putut face rezervari pe internet, pentru ca nu am fi putut sa controlam foarte bine vanzarile. Cei din alte localitati au venit personal la Sibiu pentru bilet. Fiecare persoana care a stat la coada a putut sa cumpere numai patru bilete", ne-a declarat Stela Matioc, coordonator programe "Sibiu 2007".

Spectatorii vor audia, timp de 85 de minute, piese de Rossini, Cherubini, Morlacchi si Rota, interpretate de cei 14 muzicieni ai Ansamblului. Concertul va fi transmis in direct pe canalele Cultural, Muzical si Actualitati ale Radiodifuziunii Romane.

×
Subiecte în articol: arte sibiu