x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziţie Zamfirescu

Expoziţie Zamfirescu

de Maria Sârbu    |    30 Iun 2009   •   00:00

Expoziţia de pictură, desen şi colaj, intitulată "Trupul şi fiinţa", a artistului plastic Vladimir Zamfirescu este deschisă, până la 15 iulie, la Sala Dalles. Marele pictor oferă publicului şansa de a vedea, între altele, o serie de lucrări realizate în ultimii doi ani.



Structurată în două părţi - "Pictură" şi "Desen, colaj" - expoziţia lui Vladimir Zamfirescu captează atenţia atât prin stilul său format la şcoala Corneliu Baba (trei ani de ucenicie la clasa acestui maestru), cât şi prin delicateţea şi profunzimea cu care sunt înzestrate lucrările de pe simeze. La vederea acestora, bucuria ochiului se confruntă cu o uriaşă curiozitate fixată în adâncul temei abordate de creator.

Peste 30 de picturi şi alte aproape 30 de desene şi colaje înfrumuseţează Sala Dalles - spaţiul firesc pentru acestă expunere mult aşteptată.

În vârstă de 73 de ani, Vladimir Zamfirescu a organizat nenumărate expoziţii în ţară şi străinătate, beneficiind, în 1980, de bursa Academiei Regale Suedeze. A primit diverse distincţii, printre care şi Ordinul Naţional pentru Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

×
Subiecte în articol: arte