x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festivalul Artelor, festin al spiritului

Festivalul Artelor, festin al spiritului

01 Sep 2004   •   00:00

In perioada 5-12 septembrie, capitala Romaniei va fi gazda editiei I a Festivalului Artelor. O manifestare culturala cu mare desfasurare de forte si fonduri, invitati de seama si spectacole memorabile.

CLAUDIA DABOVEANU

Festivalul care dureaza o saptamana se desfasoara sub inaltul patronaj al presedintelui Ion Iliescu si este organizat de Guvernul Romaniei. Presedintele Festivalului este Ioan Holender, iar conducerea artistica apartine lui Ludovic Spiess, Dinu Sararu si Laurentiu Guinea. Locurile de desfasurare a evenimentelor vor fi Sala Palatului, Teatrul National Bucuresti, Ateneul Roman, Piata Constitutiei, Piata Artelor, Biserica Sf. Elefterie. Initial, spectacolele de opera si balet ar fi trebuit sa aiba loc la Opera Romana, insa datorita cererii imense de bilete din partea publicului, ele au fost mutate la Sala Palatului, care are o capacitate mai mare. Este cazul spectacolului de balet "Lacul lebedelor".

NUME MARI. Cu promisiunea ca vom reveni cu amanunte importante, ii mentionam printre invitatii de onoare pe soprana Sarah Brightman, dirijorul Zubin Mehta, violonista Silvia Marcovici, pianistii Radu Lupu si Valentin Gheorghiu, prim-balerina Alina Cojocaru etc. Recitalurile de poezie ii au ca progagonisti, printre altii, pe actorii Florina Cercel, Claudiu Bleont, Maia Morgenstern, Adrian Pintea, Marius Bodochi. La Sala Mare a TNB vor fi reprezentatii cu spectacolele "Hic sunt leones" si "Apus de soare". Alt punct de maxima atractie e recitalul sopranei Sarah Brightman de luni, 6 septembrie, ora 21:30, din Piata Constitutiei, la care accesul este liber.

INTREBARE

"Suntem in fata unui adevarat eveniment, care nu e o spalatura, cum au scris unele ziare. De ce sa jignim artisti de talie mondiala incercand sa le numaram anii?" - Ludovic Spiess, director artistic al festivalului

×
Subiecte în articol: arte