x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Grila noua la TVR 1

Grila noua la TVR 1

17 Sep 2004   •   00:00

De astazi, in mod oficial intra in vigoare grila de toamna a canalului TVR 1. Cel mai mare procentaj il detin filmele (33,73% din programe). Emisiunile culturale ocupa 4,46%, iar divertismentul, 9,52%.

CRISTINA OLOGEANU

Proaspat numita directoare a canalului TVR 1, Irina Radu a tinut din start sa se disculpe daca grila nu va avea rezultatul scontat. Pentru ca in momentul numirii ei pe acest post deja fusese elaborata grila de toamna a canalului. Cu toate acestea, a avut sansa sa opereze si ea cateva modificari. In speranta ca va atrage publicul inca de la primele ore ale diminetii, conducerea Televiziunii Nationale i-a luat in barca pe Filip Stoler si pe Paul Trasca, doi oameni de radio cu experienta in realizarea matinalelor, dar care se afla pentru prima oara pe sticla. Se mizeaza pe umorul celor doi care, pastrand proportiile, realizeaza un cuplu à la Carcotasi. Astfel, de la 7:45 pana la 8:45 ei vor prezenta "Agentia 2 fara un sfert".

PREMII. O noua emisiune care debuteaza duminica 19 septembrie este "Travelling circular", realizat de Iuliana Ciugulea in colaborare cu Ducu Darie. O alta emisiune culturala va fi "Caravana Dacia literara la tara". Realizatorii isi doresc sa atraga cat mai multi telespectatori, pentru ca vor pune la bataie foarte multe premii. Premiul cel mare: o Dacie cu portbagajul plin de carti. La capitolul "nume cu greutate", in acest sezon TVR 1 va sta ceva mai bine. Emil Hurezeanu va prezenta "Eu si Europa", o miniserie de cinci editii. "Nu suntem deranjati de faptul ca domnul Hurezeanu prezinta si la Antena 1 o emisiune. Cred ca avem numai de castigat prin venirea sa la TVR 1", a argumentat Irina Radu.

SCHIMB. Un alt nume cu greutate este cel al lui Horatiu Malaele, care, din aceasta seara, va modera emisiunea de varietati "Malaele de 5 *****". Numai ca nici aceasta nu va poposi prea mult pe sticla. Ea va fi inlocuita din noiembrie de o alta emisiune de gen, prezentata de Stefan Banica Jr.: "Asta seara e Banica". Vor fi si filme. Mai mult filme europene "pentru ca aceasta este o cerere legata de intrarea noastra in UE", dupa cum a argumentat Ada Roseti, cea insarcinata cu selectie filmelor pentru TVR 1.

×
Subiecte în articol: arte