x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Harta corpului...un dans contemporan!

Harta corpului...un dans contemporan!

04 Mai 2011   •   13:04

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti prezintă vineri 6 mai ora 20.00, un eveniment semnat de coregraful Cosmin Manolescu şi dedicat Zilei Internaţionale a Dansului, care este sărbătorită în toată lumea la data de 29 aprilie. Anual comunitatea internaţională a dansului organizează proiecte şi spectacole dedicate acestei zile, iar un nume important al mişcării coregrafice adresează un mesaj cu această ocazie specială.

Harta corpului este rezultatul unei perioade de lucru intens şi este realizat cu participarea unor spectatori, interesaţi de posibilitatea de a descoperi dansul contemporan şi de a participa în mod direct la realizarea unui asemenea spectacol, precum şi tineri dansatori şi coregrafi. Evenimentul va avea loc de la ora 20.00 la Sala ArCuB, în strada Batişte nr. 14).

Iată în continuare câteva fragmente din mărturisirile participanţilor: “Era rătăcit între flori şi serpi şi capete de mort şi litere chinezeşti. Nici nu ştiam câtă nevoie aveam de un Tilică de companie şi el atunci a înţeles că-i lipsise un om de companie. Şi mă urmăreşte tăcut cum mă antrenez, mă pregatesc pentru acel moment când ne vom muta pe o frunză, doar noi – eu şi Tilică. (...) Eu îl văd ca pe o frunză de trandafir şi spun că pe bucăţica aia de picior sunt mai transparentă şi se vede ce-i pe dinăuntru, iar cine vrea să mă cunoască mai uşor ar putea să se uite la mine prin semnul meu. (...) O pată de cerneală maro aruncată pe picior, pe pulpa stângă, în faţă... Am simţit mereu că este semnul ce îmi determină o apartenenţă.( ...) Mă caracterizează rotunjimea, din toate punctele de vedere, aşa că am fost mereu foarte surprinsă de ce am un semn pătrat. Probabil îmi dă stabilitate, e ceva drept şi colţuros, atipic mie... Probabil am nevoie de el, încă nu ştiu. (...) Vreau să îl scot. Eram doi. Tribalul era un tot. Am fost doi, un ying şi yang. Sunt numai eu acum, mă doare şi vreau să îl scot. (...) Semnul care mă reprezintă, cel care a apărut când mi se schimba viaţa şi personalitatea este tatuajul de pe umărul stâng. El spune ceva despre persoana care am fost, persoana care sunt, cu toate imperfecţiunile şi defectele, cu calităţi, cu bune şi rele, urât şi frumos.”

×
Subiecte în articol: mass media