x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    23 Feb 2008   •   00:00

23 februarie 2008: Filmele epice de război şi cele SF, genuri care lipsesc la ediţia de anul acesta a Premiilor Oscar, se numără printre cele mai iubite ale tuturor timpurilor, lider de top fiind “Pe aripile vântului”

POVESTEA POVEŞ­TI­LOR. Actorii Dorel Vişan, Melania Ursu şi Mariana Munteanu şi-au pus vocile pe un nou audiobook lansat de Humanitas Multimedia, după povestirea erotică “Povestea poveştilor” de Ion Creangă. “Deloc vulgară, simplă, adevărată şi umană, «Povestea poveştilor» ne face să credem, fără a greşi cu nimic, că natura însăşi s-a exprimat prin Bădia Ion Creangă”, a afirmat actorul Dorel Vişan. Audiobook-ul va putea fi găsit în librării la preţul de 30 de lei. “Povestea poveştilor” de Ion Creangă a fost publicată de Humanitas într-o ediţie trilingvă – română-franceză-engleză –, însoţită de desenele pictorului Ioan Iacob, la sfârşitul anului 2006. (C.S.) 

 

CEL MAI IUBIT FILM. Filmele epice de război şi cele SF, genuri care lipsesc la ediţia de anul acesta a Premiilor Oscar, se numără printre cele mai iubite ale tuturor timpurilor, lider de top fiind “Pe aripile vântului” (foto), potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în SUA pentru clasamentul anual Harris. Locul doi a revenit aventurii spaţiale “Războiul stelelor”, iar pe poziţia a treia s-a situat filmul de dragoste “Casablanca”, a cărui acţiune s-a situat în timpul  celui de-al doilea război mondial, acesta fiind urmat de filmul SF “Stăpânul inelelor”. În clasament au mai fost incluse muzicalurile “Sunetul muzicii” şi “Vrăjitorul din Oz”, precum şi dramele “Jurnalul”, “Forrest Gump” , “File de poveste” şi “Naşul”, cu Al Pacino. (O.M.B.) 

 

MINUTUL 91. O dată cu reluarea Ligii I de fotbal, Vlad Enăchescu vă aşteaptă în fiecare duminică seară cu noi analize ale meciurilor disputate. Vlad îi va avea în continuare, ca invitaţi permanenţi, pe cei doi specialişti: Dan Lăzărescu, pentru proble­mele de arbitraj, şi tehnicianul Cornel Dinu. Totodată, pro­du­cătorii îi provoacă pe toţi microbiştii la o competiţie muzicală, finalizată cu alegerea unui imn al naţionalei României. Până la data de 27 aprilie 2008, TVR aşteaptă propuneri de piese, care vor fi difuzate în fiecare săptămână la Minutul 91. În prima ediţie a emisiunii, la 24 februarie, suporterii, compozitorii, soliştii, dar şi jucătorii echipei naţionale, vor reasculta imnurile care i-au “însoţit” pe români la precedentele turnee. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: arte