x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    28 Feb 2008   •   00:00

Cehov, varianta românească. La cincisprezece ani de la montarea “Livezii de vişini” a lui Cehov, pe scena clubului de teatru experimental “La MaMa” din New York

Cehov, varianta românească. La cincisprezece ani de la montarea “Livezii de vişini” a lui Cehov, pe scena clubului de teatru experimental “La MaMa” din New York se joacă o nouă piesă, cu titlul “Urmare la Livada de vişini”, operă scrisă şi regizată de profesorul român Nic Ularu. The New York Times remarcă în ediţia sa de marţi piesa românului, lăudând caracterul concis al operei. Profesor de teatru la Universitatea din Carolina de Sud, Ularu transportă personajele lui Cehov cu 18 ani mai târziu. Şi dacă “Livada de vişini” a surprins lumea aristocratică rusă de sfârşit de secol al XIX-lea, “Urmare la Livada de vişini” descrie Rusia la momentul unei tranziţii mult mai abrupte. (C.S.)

 

 

Grilă nouă la TVR 1. Postul naţional se îmbracă în haine de primăvară, şi cu această ocazie a pregătit emisiuni noi. Astfel, din 3 martie ne vom trezi la apel la ora 8:00, împreună cu Anca Artimon şi Mihai Cioceanu. Apoi vom răspunde invitaţiei “Hai să bucătărim!”, alături de Jakob Hausmann şi Adrian Nartea, iar Claudiu Lucaci ne va aduce “Ultra News”. Printre programele incluse în grila de primăvară a TVR 1 se numără “Serviciul omoruri”, o miniserie poliţistă, producţie proprie, în patru episoade. Programul, care va fi lansat la 10 martie, îi are în distribuţie pe Mimi Brănescu, Andi Vasluianu (foto), Doru Ana şi Diana Dumbravă. (A.V.P.)

 

Muzeu virtual. Cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale “Astra”, poate fi vizitat şi virtual, printr-o simplă accesare a noului site, www.muzeulinaerliber.ro, a anunţat miercuri conducerea muzeului. Proiectul, realizat în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj, face posibilă vizitarea virtuală a muzeului, iar secvenţele video, evenimentele, prezentarea expoziţiilor din cadrul muzeului, a serviciilor oferite, panoramelor sunt doar câteva dintre surprizele spaţiului virtual. De asemenea, şi cel mai vechi muzeu din România, Muzeul Naţional Brukenthal, poate fi vizitat virtual la www.brukenthalmuseum.ro. (O.M.B.)

×
Subiecte în articol: arte