x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale LICEUL DE COREGRAFIE / Dar de Crăciun

LICEUL DE COREGRAFIE / Dar de Crăciun

de Maria Sârbu    |    19 Dec 2008   •   00:00
LICEUL DE COREGRAFIE / Dar de Crăciun

Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” – cea mai mare instituţie de profil din ţară – a primit de curând din partea Fundaţiei “perfoRM”, coordonată artistic de dansatorul şi coregraful Răzvan Mazilu, echipamente tehnice performante în valoare de 25.000 de lei, obţinând o sumă similară şi pentru workshop-uri de dans contemporan.



Este pentru a doua oară când acest liceu, pe care l-a absolvit şi Răzvan Mazilu în 1996, beneficiază de sprijinul reputatului artist. Sponsorizarea, în valoare de circa 50.000 lei, a fost posibilă datorită proiectului caritabil “Răzvan Mazilu şi invitaţii săi”, desfăşurat în primăvara acestui an. Cu acelaşi generic, Mazilu organizează anual un spectacol cu participare internaţională, în scopul strângerii de fonduri pentru liceele de coregrafie din România. Următorul show de acest fel va avea loc la data de 10 februarie 2009 la Opera Naţională Bucureşti. Mazilu îi va avea alături pe alţi artişti deosebiţi, gata să susţină “o iniţiativă nobilă”.

Răzvan Mazilu afirmă că, prin acest proiect, Fundaţia “perfoRM” nu-şi poate propune să rezolve toate problemele şcolii româneşti de coregrafie, dar cel puţin poate demonstra că totul este posibil atâta vreme cât artiştii se mobilizează şi sunt solidari. Pentru el este un privilegiu să poată susţine aceste licee, sperând ca gestul să îi încurajeze pe elevi să persevereze în eforturile lor de a deveni dansatori profesionişti.

×
Subiecte în articol: arte