x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lubricitate si promo

Lubricitate si promo

27 Ian 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
Am facut multe greseli de ortografie la viata mea. L-am batut pe articolul hotarat, saracu’, de l-am bagat la spital. Bursa mica, banii de-acasa putini, asa ca am facut si... putin... trafic cu cratime. Odata, de ziua mea, am facut striptiz cu predicatul verbal, dupa ce am baut putin... gin. Am spart o locomotiva si-am furat ceasurile de presiune, ca sa stiu mai bine ora exacta, eu fiind un impatimit al punctualitatii, in sensul ca intarzii mereu.

Am facut bani cu munca cinstita si acuma vin si ma dau mare la OTV, in emisiunile de dimineata, care le urmaresc cu deosebit interes. Cristina si Claudiu e niste ba-eti deosebiti, care m-a invitat de multe ori sa ma vad la OTV pe caseta, dupa emisiune, care in fata camerelor de luat vederi ("noi suntem bine, ceea ce va dorim si voo, aici vremea e frumoasa si ne da carne mereu la masa").

Ma cheama Liviu si-acum cant manele pe la OTV. M-am antrenat, pentru ca mi s-au lasat muschii si vreau s-arat bine in continuare.

Am o manea care vi-o dedic cu stima si am cantat-o si la OTV ieri de dimineata, sa fi vazut cum se misca fata aia, Cristina, era intr-un delir, facea intr-un mare fel, in manea este vorba despre dusmanii mei care citez mor de ciuda, am incheiat citatu’, de asemenea, trebuie sa va mai spun ca tot in aceasta manea mai este vorba si despre conturile mele, care sunt foarte mari, citez din nou, cat o banca din niu iorc am incheiat citatu’, pe urma urmeaza refrenu’, in care, practic, reiterez ce spuneam anterior si pe urma, firesc, urmeaza strofa a doua, in care mai aduc un element de noutate, in sensul ca subliniez cu sensibilitate ca citez pentru ca e la moda, mi-am tras un yacht si o blonda am incheiat citatu’, muzica curge, in continuare.

As dori sa remarc totusi o eroare regretabila care s-a strecurat in paginile OTV, desi am vazut ca asta se intampla peste tot prin televiziuni, care, pentru ca sunt un profund cunoscator al limbii lui Bush, nu pot sa nu-l trag de ureche p-ala care a scris telesoping cu un singur "p" si p-ala care a supervizat totul si a lasat sa se intample o asemenea grozavie. Daca tot e sa folosim termeni d-astia, io zic mai bine sa-i folosim corect, decat incorect. Ca uite-asa se verifica ce zicea un american intr-un stend-ap camadi, ca romancele nu mai zic "cumpauaciuri", ci direct "soping", ceea ce, sa ne-ntelegem, este evident din alta limba si poate nici nu stiu prea bine ce va sa zica.

As avea si o propunere, daca-mi permiteti: sa zicem in loc de telesoping, telecumparaturi, prin asta rezolvand cel putin doua probleme. Una, ca asa, toata lumea ar sti ca in propozitie nu poate fi vorba decat de "cumparaturi" si nu de altceva, doi, ca nimeni n-ar avea dileme in privinta numarului de "p"-uri care, intr-un fel bizar, apar brusc, doi laolalta.
×
Subiecte în articol: arte