x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Mea pulpa!

Mea pulpa!

09 Sep 2004   •   00:00

Ingerasul meu pazitor a facut ce-a facut si iar m-a ferit de emisiunea lui Mircea Radu! Ar trebui sa-i fiu recunoscatoare, dar pentru nu stiu ce motiv, nu-i sunt. Ii recunosc totusi forta, caci ma tine departe de o astfel de productie teve.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Dar eu nu pot sa uit ce v-am promis saptamana trecuta. Va promisesem c-o sa-l fac harcea-parcea pe Mircica, c-o sa clatin pana la demolare edificiul atat de puternic al unei emisiuni a carei popularitate oameni mai intregi la minte ca mine nu o pot intelege. Ingerasul meu insa mi-a deturnat toate planurile. Acum nu mai promit sa fiu mai atenta. Cred ca pe viitor n-o sa mai promit niciodata nimic. Mea pulpa... aaa.... pardon.... mea culpa!

Se pare totusi ca ingerasul meu nu e intotdeauna la fel de vigilent. Uite, de pilda, ieri dimineata cred ca plecase sa-si ia ziarele de m-a lasat singura si nesupravegheata, stapana absoluta peste telecomanda. Am alunecat incet dar sigur inspre hat-departe de tot, la limita extrema a programelor. Acolo unde am gasit de cuviinta sa-mi programez oteveul. Prietenii mei, Cristina plus Claudiu - scrofulosi la datorie.

Cum ar zice un personaj al lui Eliade zic si eu: "eram tanar, eram frumos, Hildegaard era plecata la bai, iar eu aveam un suflet de artist". Tanara, hm! Frumoasa - nici vorba. O prietena Hildegaard n-am. Nici macar una plecata la bai. Iar cat despre sufletul meu de artist, nici pomeneala. Singura chestie cu care ma pot lauda este sufletul meu prietenos si tolerant (nu radeti). Cristina si Claudiu miau devenit simpatici.

Atat sunt de simpatici! O doamna care i-a sunat a zis chiar ca cei doi ii sunt foarte dragi. La care Claudiu, alintandu-se ca un motan in calduri, a zis ceva de genul "asa zapaciti cum suntem?". "Da, da,", i-a asigurat doamna care a tinut mortis sa-i ureze fiica-sii, de ziua numelui, "la multi ani".

Tanara, frumoasa, poate chiar cu o prietena plecata la bai si sigur cu suflet de artist (un artist blond), Cristina intreaba naiv: "da’ cati ani face?". Sigur, nimeni n-a bagat de seama o gafa ca oricare alta! Nimeni n-a observat-o. Dupa o clipa de revelatie divina, tipa intreaba daca astazi (adica ieri) este Sfanta Maria. "Da, probabil", raspunde prietenul ei de emisiune. Alo? Claudiu? Cristina? Vedeti ca azi e Sf. Ana, da? Mama Fecioarei Maria! Ssss, sa nu mai stie nimeni ca v-am zis! Ea va iubeste oricum ati fi! Eu nu.
×
Subiecte în articol: arte