x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Mungiu îşi ia "la revedere” de la "4,3,2"

Mungiu îşi ia "la revedere” de la "4,3,2"

de Roxana Ioana Ancuta    |    11 Feb 2008   •   00:00

Varianta pentru publicul românesc a DVD-ului cu filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, va fi lansată, sâmbătă, la ora 18:30, în subsolul Librăriei Cărtureşti, unde va fi expus şi trofeul Palme d' Or, transmite Mediafax.



Varianta pentru publicul românesc a DVD-ului cu filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, va fi lansată, sâmbătă, la ora 18:30, în subsolul Librăriei Cărtureşti, unde va fi expus şi trofeul Palme d' Or, transmite Mediafax.

La manifestarea de lansare a DVD-ului vor fi prezenţi regizorul Cristian Mungiu şi actriţele Anamaria Marinca şi Laura Vasiliu. Pe lângă Premiul Palme d’Or, va fi organizată o expoziţie de afişe şi va fi proiectat trailerul filmului.

Vineri, la Gala Best Film Fest, Cristian Mungiu a anunţat că toate trofeele câştigate de "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" vor putea fi văzute de public, sâmbătă, în cadrul unui eveniment prin care doreşte să-şi ia rămas bun de la acest film, când va fi lansat DVD-ul "4,3,2".

Varianta internaţională a DVD-ului "4 month, 3 weeks and 2 days" a intrat pe piaţa românească anul trecut, în decembrie, într-o ediţie specială de sărbători, pe rafturile magazinelor Diverta şi în librăriile Cărtureşti şi Humanitas. De asemenea, el a fost distribuit şi printr-un magazin de cadouri online, putând fi livrat oriunde în ţară. DVD-ul comercializat online includea varianta internaţională a filmului, lansată sub numele în limba engleză, "4 month, 3 weeks and 2 days", cu subtitrări în patru limbi: engleză, franceză, italiană şi germană. Filmul includea ca bonus singura secvenţă neinclusă în varianta pentru cinematograf a producţiei, esenţială pentru înţelegerea modului în care se făcea educaţie tinerilor din perioada respectivă.

DVD-ul va fi lansat şi pe piaţa din Franţa, în 3 aprilie, în două versiuni, una simplă şi una "collector". Cea dintâi va conţine un making-of, un interviu cu Bernadette Lafont, preşedintele juriului la Premiul Educaţiei Naţionale şi filmografia regizorului şi a actorilor. Pe DVD-ul al doilea, pe lângă acest conţinut, vor mai putea fi găsite un interviu cu Cristian Mungiu, un altul cu Anamaria Marinca, ceremonia de închidere a Festivalului de la Cannes, comentată de TVR, un reportaj despre proiecţia, în România, a filmului şi alte materiale.
    

×
Subiecte în articol: arte